Politika

Eldin Vrače: SDA maltretira sve Zeničane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eldin Vrače: SDA maltretira sve Zeničane – Povodom javnog istupa Nezira Pivića, predsjednika Gradskog odbora SDA Zenica, reagiranjem se danas obratio Eldin Vrače, predsjednik Snage Centra.

“Čekao sam odluku Ustavnog suda da dokaže da smo mi sve vrijeme bili u pravu. Ovom prilikom želim da javno pokažem građanima ko je zaista kakav u ovom gradu. Uvaženi doktor prava gospodin Nezir Pivić je iznio niz laži na račun Snage Centra. Jesmo li mi Piviću bili uz Kasumovića prilikom donošenja odluke o komunalnim taksama ili ste to bili vi? Jesmo li mi Piviću jedini imali petlju u tom momentu i rekli šta se krije iza ove odluke i upravo zbog naše iskrenosti smo najviše ispaštali.

U razgovoru pred svjedocima upravo ste Vi, gospodine Piviću, meni rekli “ako sumnjaš u ispravnost odluke, provjeri je na Ustavnom sudu”, što smo i učinili, za razliku od vas, čiji vijećnici su i podržali takvu nakaradnu odluku. Od podnošenja Apelacije, vi i stranka koju predvodite u Zenici napadala je nas za neprincipjelnost, za promjenu stavova, a jedini koji su se okretali kako vjetar puše bili ste upravo vi. Mi smo tvrdili tada, glasali protiv i danas tvrdimo da je neustavno i nemoguće odluku provesti na takav način. Za razliku od vas i vaše stranke, nama je prirotet zdravlje budžeta, stabilno stanje i prosperitet grada, te smo zbog toga spremni sjesti i razgovarati, te dogovarati se sa svima. Tu je razlika između vas i nas.

Nakon objave i implementacije izbora rekao sam Vam, gospodine Piviću, da je novoizabrani gradonačelnik plod vašeg (ne)rada i politike, te da prestanete žaliti za propuštenim i svi se okrenemo boljitku građana. Godinu dana ste pokušavali da nas uvučete u samo sebi znane ratove i spinove. I dok je mene kao osobu koja se zaklela na provođenje ustavnih i zakonitih odluka interesovalo samo da nam djeca ne idu iz grada, da ovo bude mjesto boljeg življenja, vi ste energiju trošili da nekog prikažete lošim, da ga srušite,. a proizvodili ste samo kontraefekat. Ljudi su manje voljeli vas, a više njega.

Vaš ego nije to dozvolio i vi ste sve vrijeme manipulisali masama, a i dalje pokušavate da postignete svoj cilj. Mene kao ozbiljnog čovjeka bi zabrinulo da uopće raspravljam o ovome nakon što su vijećnici stranke koje si ti član i predsjednik glasali protiv Ustava na koji su položili zakletvu.

Zamislite, vi ste gospodine Piviću DOKTOR PRAVA! Kojeg prava Piviću? Vaša apelacija Ustavnom sudu vezano za budžet je pala bez ispaljenog metka, a danas se hvalite i govorite kako je Ustavni sud donio pravu odluku, iako je Ustavni sud rekao da niste bili u pravu prilikom glasanja. Pozivam Vas da preispitate svoje djelovanje i svoje politikanstvo.

Kako objašnjavate da Apelacija oko budžeta jednom doktoru prava padne na Ustavnom sudu, da je kao prijavu ne prihvati Tužilaštvo? Hoćete li uvijek u drugima tražiti krivca? Upravo Vi i vaša stranka prepuni su kontradiktornosti, a i dalje trošite energiju da druge prikažete kao nedosljedne.

SDA od osnivanja nije bila u goroj poziciji gospodine Piviću, čak i hodže okreću leđa od vaše politike.

Molim vas da nas pustite i da ostavite sujetu po strani i da gledate kako se radi i bori za ovaj grad. Nedavno ste spinovali da sam zbog Gradske kafane ušao u koaliciju. Kao što vidite to je bila još jedna u nizu laži iz vaše kuhinje. Piviću, gubite kompas, a sami znate šta ste mi sve nudili kako bi srušili Kasumovića. Još jednom spomenite moje ime i ime Snage Centra, zapamtite da ću izaći u javnost sa još brutalnih činjenica kako ste htjeli potkupiti vijećnike i šta ste sve nudili da radimo na tome.

Ako već moramo da biramo između Vas i Kasumovića, ovdje biramo Kasumovića.

Zapamtite dobro u oktobru idete sa vlasti. Puno je Piviću kontradiktornosti u vašem obraćanju, izgubili ste se.Recite narodu i građanima Zenice ono što ste meni rekli da ste pripremali rušenje Fuada Kasumovića. I zato u oktobru vam spremamo dženazu za odraslu žensku osobu.

Ovo nam je generacijska šansa da vas pošaljemo gdje vam je mjesto. Vaša politika više ne prolazi gospodine, politika destrukcije i uništavanja svega pozitivnog u ovom gradu. Vi gospodine Piviću više ne možete slagati ni mještane MZ Starina iz koje dolazite.

Kako je moguće da vi kao doktor prava niste bili u stanju i niste znali dati savjet svojim vijećnicima u Gradskom vijeću da glasaju protiv odluke koja je neustavna? Ili se ipak iza ovoga krije igra u kojoj ste željeli srušiti Kasumovića? Neka vas je stid i sram, politika vaše stranke se svela na rušenje jednog čovjeka, a ne na poboljšanje života u Zenici.

Zato, spremite se za kraj koji će biti bolan, a i sami znate da povratka više nema. Vrijeme je za nove snage, vrijeme je za budućnost, vrijeme je za jedinstvo i za napredak Zenice i svih njenih građana, a ne samo vaših rođaka i podobnih uvlakača. Spremite se, jer oktobar se bliži.

Eldin Vrače

Predsjednik Snage Centra Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno