Nesreće

Eksplozija u Štrosmajerovoj uništila sprat kuće

Zeničane u Štrosmajerovoj ulici u naselju Mokušnice jutros oko pet sati probudila je jaka eksplozija koja je, potpuno uništila sprat kuće na broju 174.Kako nam je rekao vlasnik kuće Dino Mujačić, on i djevojka su spavali na spratu kuće, koji se bukvalno urušio od detonacije.

– Oko pet sati me probudio zvuk poput zemljotresa, prvo potmula grmljavina, a onda jaka detonacija i potres. Počele su padati stvari u sobi i kad se smirilo osvijetlio sam mobitelom i po spavaćoj sobi vidio komade stakla, gelera, cigle, kaže.

Kako tvrdi, uvjeren je da je na spavanje otišao, a da niko od ukućana nije uključivao bojler, te da je bojler, ali i druge instalacije bile ispravne. Ipak, stručnjaci ne isključuju mogućnost kvara na instalacijama koje su mogle prouzrokovati pregrijavanje, a onda i detonaciju bojlera.

Policiji, vatrogascima, a ni Civilnoj zaštiti nije jasno da bojler može napraviti ovakvu štetu, te kako nam je rečeno, u svojoj karijeri nisu vidjeli ovakav slučaj. Kuća je renovirana prije pet godina, te stanari tvrde da nisu imali problema sa instalacijama i sanitarijama. Dijelovi bojlera i sanitarija završili su desetak metara od mjesta donacije, a oštećena je stolarija i vozila u domu Mujačićevih, ali i susjednim kućama.

AVAZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem