Ljudi

EKSKLUZIVNO: Preuzmite PDF knjige o našem sugrađaninu majstoru fotografije Čedi Paunoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čedo Paunović (1951-2010) – FOTO MONOGRAFIJA. – Majstor umjetničke fotografije Čedo Paunović iz Zenice bio je član ULUPUBiH. Učestvovao je na 205 kolektivnih izložbe i osvojio 62 nagrade a među njima 22 prve nagrade u zemlji i inostranstvu. Održao je i  deset samostalnih izložbi fotografije i dijapozitiva.Iako je dugi niz godina imao zdravstvene probleme to nije uticalo na njegovo umjetničko stvaralaštvo.

U 1991. godini dodjeljena mu je najviša titula u Jugoslaviji majstor umjetničke fotografija FSJ sa međunarodnom notifikaciom. Bio je član legendarnog Foto kluba Zenica.U Foto savezu Bosne i Hercegovine kao član uprave vodio je poslove Infocentra.

U svom umjetničkom stvaralaštvu Čedo Paunović je mnogo vremena posvetio fotografišući karakteristične likove i pejzaže a posebno i u pogonima Željezare Zenica. U Gradskom muzeju Zenica – Sinagoga 2001 godine  otvorena je  njegova samostalna izložba “Moja Zenica”.

Autor ove Foto Monografije je Slavko Paunović iz Podgorice, a elektronsku formu je uradila Biblioteka “Vasojevići” iz Crne Gore. Ljubaznošću autora, izdavača i našeg prijatelja i saradnika Milenka Šećerovića, ekskluzivno objavljujemo i besplatno ustupamo našim sugrađanima ovu knjigu na razgledanje i čitanje.

Knjigu možete preuzeti u PDF formatu na OVOM linku 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno