Ostali sportovi

Ekskluzivni VIDEO+FOTO: Amel Tuka trčao i drugi put iste večeri i opet pobjedio, mješovitu štafetu Evrope 1 vodio do pobjede!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš sugrađanin Amel Tuka je iste večeri u Minsku, Bjelorusija, trčao još jednu trku, ovaj put mješovitu žensko-mušku štafetu na 1.600 metara, koju je “izvukao” do pobjede.

Iako nije najavljivano ranije, naš sugrađanin je večeras trčao i drugi put 800 metara, što je iznenadilo i mnoge koji ga poznaju. Naime, Amel je nastupio u mješovitoj muško-ženskoj štafeti Evropa 1, u posljednjoj 37. takmičarskoj disciplini, na kraju drugog dana dvomeča SAD-Evropa.

Prethodno, pobjedio je i osvojio dodatnih 9 bodova za Evropu u trci na 800 metara VIDJETI VIDEO I IZVJEŠTAJ OVDJE. 

Trčalo se po principu muško 200 metara – žensko 200 metara – žensko 400 metara – muško 800 metara, a Amel je bio posljednji u timu Evropa 1, te štafetnu palicu preuzeo na 3. mjestu, koje je ubrzo prepustio timu Evropa 2.

Međutim, poznat po svojim finišima, Amel se u posljednjih 100-200 metara sa 4. probio na prvo mjesto, oduševljavajuzći energijom komentatore Eurovisionsporta, ali i dvadesetak hiljada gledalaca na stadionu Dinamo u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije.

Najviše su bile oduševljene takmičarke i takmičari Evrope, koji su potom sa Amelom proslavile pobjedu nad SAD u ukupnom plasmanu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno