Zenica

Ekskluzivni video: Unutrašnji izgled Toplane Zenica i PRESS konferencija vlasnika Toplane povodom početka rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Hotelu Zenica održana press konferencija povodom uspješnog početka probnog rada Toplane. Menadžment kompanija ArcelorMittal Zenica i Toplana Zenica, kao i ostali partneri u projektu Toplana Zenica su izvjestili javnost o trenutnom statusu projekta, odnosno uspješnom početku rada novih kotlova zahvaljujući kojima će građani Zenice od sada imati kvalitetno i kontinuirano grijanje.

Neposredno prije konferencije za medije, ArcelorMittal Zenica je organizovao i obilazak Toplane za novinare, a kako izgleda unutrašnjost ovog savremenog postrojenja možete pogledati u video Zenicabloga koji je emitiran uživo na našem Youtube kanalu, a nalazi se ispod članka, zajedno sa videom sa presice.

Projekt Toplana Zenica je pokrenut od strane ArcelorMittala Zenica, d.o.o. i Grada Zenica zajedno sa finskim partnerima KPA Unicon Oy i Finski fond za industrijsku saradnju u svrhu pružanja pouzdanog grijanja i ostvarivanja značajnog poboljšanja zaštite okoliša za građane Zenice. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 53 miliona eura, od toga 41 milion eura su kreditna sredstva obezbijeđena od strane EBRD-a, a kredit je osiguran garancijom koju u potpunosti obezbjeđuje ArcelorMittal Grupa. Preostalih 12 miliona eura će biti obezbijeđeno direktnim ulaganjem partnera u zajedničkoj kompaniji. Omjer vlasničkih udjela u zajedničkoj kompaniji “Toplana Zenica d.o.o.”, je 50% u korist ArcelorMittala, 20% u korist Grada Zenica i po 15% za finske partnere KPA Unicon i FinnFund.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno