Politika

Ekrem Tuka: Prava slika politikanstva i licimjerstva mogla se vidjeti na predhodnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica

Ekrem Tuka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ne stišava se bura nakon što aktuelna većina u Gradskom vijeću nije odobrila podršku zeničkim olimpijcima Amelu Tuki i Mesudu Pezeru. Reagovao je i vijećnik Nezaavisnog bloka Ekrem Tuka. Reakciju sa FB-a prenosimo u cjelosti:

“Prava slika politikanstva i licimjerstva mogla se vidjeti na predhodnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica kada se raspravljalo o inicijativi o dodjeli finansijskih sredstava olimpijcima Amelu Tuki i Mesudu Pezeru. Ne podržati ovakav prijedlog i inicijativu, ma od koga ili koje političke stranke dolazila jeste upravo to.

Ovi momci su svoj život posvetili sportu, uporno i marljivo radili i postigli najbolje sportske rezultate što ih je dovelo u sami vrh svjetkog poretka. Rezultati koji su im obezbjedili učešće na olimpijadi u Tokiju 2021.godine na kojoj su predstavljali našu Bosnu i Hercegovinu i naš grad Zenicu. Zasluga za ovakve uspjehe pripada isključivo njima i njihovim porodicama jer su kroz sve faze od pionira, kadeta pa do juniore i seniora prolazili sami i bez značajne podrške nadležnih institucija. Sada kada su postali vrhunski sportisti i njihove rezultate prepoznali najveće svjetske kompanije, najbolji sportski stručnjaci, druge države i gradovi, hvala Bogu da ne ovise od nas, naše politike, nerazumjevanja i neznanja.

Pozvati ove zlatne momke na sjednicu Gradskog vijeća Zenica i uruciti priznanja, pohvale i nagrade za sve što su uradili za naš grad i državu BiH je bilo najmanje što smo mogli učiniti u ime Gradskog vijeća.Nerazumna i sramna je odluka vijećnika koji nisu podržali ovu inicijativu.

Gospodo, kolege vijećnici, u sistemu u kojem živimo i po važecem Izbornom zakonu BiH, vijećnik pa i gradonačelnik može biti bilo ko, što ste i javno priznali za govornicom Gradskog vijeća (diskusijama o dopisivanju glasova), i nismo mi nikakve „face“ u ovom gradu.

Prave i istinske „face“ ovog grada su naši olimpijci i bila bi mi čast da su pozvani, nagrađeni i odato priznanje od strane Gradskog vijeća Zenica.”, napisao je u objavi na FB Ekrem Tuka, vijećnik Nezavisnog bloka u GV Zenica.

Izvor: direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno