Info

Ekonomsko-socijalno vijeće ZDK iskazalo zadovoljstvo radom Vlade u prvih 100 dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekonomsko-socijalno vijeće ZDK iskazalo zadovoljstvo radom Vlade u prvih 100 dana – U sjedištu Vlade održana je 14. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona (ESV ZDK) na kojoj su razmatrani Program rada Vlade ZDK, Program rada ESV ZDK za period juli-decembar i Smijernice ekonomske i fiskalne politike ZDK za period 2020.-2022. godina.

Socijalni partneri su Program rada Vlade ocijenili sveobuhvatnim i ambicioznim dokumentom i jednoglasno primili k znanju te iskazali punu podršku Vladi u njenoj predjeljenosti za proaktivan rad u narednom periodu u smislu ostvarivanja planiranih programskih ciljeva i zadataka.

Iskazano je zadovoljstvo socijalnih partnera radom Vlade u prvih 100 dana rada, sa posebnim akcentom na postignuti visoki stepen socijalnog dijaloga i opredjeljenost za zajedničko ostvarivanje programskih ciljeva i zadataka Vlade sa socijalnim partnerima kroz rad Ekonomsko-socijalnog vijeća.

S tim u vezi, posebnim zaključkom socijalni partneri su zaduženi da sačine prijedlog ključnih tematskih oblasti značajnih za stvaranje boljeg ambijenta za razvoj i jačanje  privrede, a koje će biti osnov za izradu Tematskog programa rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za mandatni period ove Vlade.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno