Zenica

Ekonomska škola i Druga gimnazija u Zenici počele s radom u saniranim školskim prostorima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici dvije zeničke srednje škole, Ekonomske i Druge gimnazije, danas su prvi put sjeli u školske klupe u drugom polugodištu, koje je u Zeničko-dobojskom kantonu počelo u prošli ponedjeljak.

Obje škole su smještene u istoj zgradi, koja je pretrpjela oštećenje u zemljotresu krajem prošle godine, kada su đaci već bili na zimskom raspustu pa je bilo dovoljno vremena da se saniraju štete do povratka đaka.

Druga gimnazija je prvu sedmicu drugog polugodišta nastavni proces realizirala on-line, posredstvom odobrenih platformi, dok je Ekonomska škola tražila te od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a dobila saglasnost da zimski raspust produži za dodatnu sedmicu, u toku koje su okončani sanacioni radovi.

-Obje škole od danas rade prema svojim nastavnim planovima u školskim prostorima, dok će, nadamo se za dva dana, početi s radom i Osnovna škola ‘Musa Ćazim Ćatić’ u Velikom Čajnu kod Visokog. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bit će testiran novi sistem grijanja pa, ako sve prođe prema planu, učenici te škole trebali bi se također vratiti u školske klupe – najavljuje ministar obrazovanja tog kantona Mirza Mušija.

On napominje kako se, u centralnom objektu spomenute visočke škole, nastava također odvijala on-line, dok se u područnim školama odvijala normalno.

Osnovna škola “Edhem Mulabdić” u Zenici, koja je zbog hladnoće sredinom prošle sedmice zatražila dva dana prekida nastave, počela je s nastavom već u petak, 26. januara, jer su, nakon intervencije radnika Javnog preduzeća “Grijanje”, poboljšani uslovi za boravak djece i nastavnika, odnosno za normalno odvijanje nastavnog procesa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno