Rukomet

Ekipa RK Čelika (ipak) otputovala u Sanski Most

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa RK Čelika (ipak) otputovala u Sanski Most – Danas je ekipa RK Čelika, člana Prve lige F BiH, ipak, u posljednjem trenutku otputovala na odigravanje prvenstvene utakmice 21. kola prvenstva u Sanski Most.

– Sve do jutros odluka Uprave Kluba je bila da se ne ide na odigravanje utakmice, zbog nedostatka sredstava da se plati autobus i ostali troškovi  za odlazak na utakmicu u Sanski Most. Dugo vremena mi se snalazimo i troškove kluba plaćamo iz privatnih džepova, dok se, prema odluci Komisije za raspodjelu sredstava iz budžeta Grada (Grant za sport) novac dodjeljuje privatnim školama i nekim administracijama sportskih asocijacija bliskih nekim političkim opcijama. Najbitnije je koliko si bliži aktuelnoj politici, i koja je ,,partija“  na čelu kluba i asocijacije.

Odnosno: svi se zaklinjemo da politiku treba potpuno protjerati iz sporta, a nikada više politike nije bilo u zeničkom sportu. Rukometni klub Čelik kao Klub osnovan od strane Grada Zenica nikada nije bio niti će biti klub neke od politika i političkih opcija, nego samo klub sportista, građana i sporta! Komisija za raspodjelu sredstava iz budžeta za sport Grada je radila po sistemu ,,ja tebi – ti meni“. Saznajemo da se još nekoliko klubova također priprema da se oglasi na ovu temu, ukoliko ne dođe do hitne revizije raspodjele sredstva za sport iz budžeta Gradske uprave – saopšteno je jutros iz RK Čelika.

Press RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno