Ljudi

Ejubović među nagrađenim studentima

Svečanost na Medicinskom fakultetu UNSA
Svečanost na Medicinskom fakultetu UNSA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ejubović među nagrađenim studentima- Uručivanjem stipendija najboljim studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i ispraćajem u penziju uvaženih profesora počela je svečana sjednica Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svečarski karakter sjednice poslužio je kao uvod u najvažniji događaj – obilježavanje 70 godina postojanja najstarije obrazovne ustanove u BiH.

Dekanesa Medicinskog fakulteta prof. dr. Almira Hadžović – Džuvo osvrnula se na početak rada te ustanove i naglasila da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu baštini tradiciju uspješnog rada dugu 69 godina. Njegova misija od početka bila je usmjerena na osiguranje visokog standarda izvrsnosti u domenu obrazovanja, edukacije kadrova i naučnog istraživanja.

Svečani dio sjednice Naučno-nastavnog vijeća okončan je dodijeljivanjem stipendija najboljim studentima, te ispraćajem u penziju uvaženih profesora. Sredstva za stipendiranje osigurao je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, te fondacije “Nedžad Beganović” i “Prof. dr. Hamid Pašić”.

Ejubović na svečanosti Medicinskog fakulteta UNSA
Ejubović na svečanosti Medicinskog fakulteta UNSA

Najbolja studentica prve godine i dobitnica stipendije Fondacije “Prof. dr. Hamid Pašić” je Nejra Selak, a plaketu “Ponos dekana” i novčanu nagradu zaslužili su Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Ada Đozić i naš sgrađanin Malik Ejubović. Stipendija najboljem studentu završne godine pripala je Lamiji Hadžić, a od 2010. obezbjeđuje je Fondacija “Nedžad Beganović”. Ta studentica nedavno je dobila i Povelju Univerziteta.

Imena tih studenata, budućih ljekara, najbolja su nagrada njihovim mentorima, profesorima (prof. dr. Zakira Mornjaković, prof. dr. Bećir Heljić, prof. dr. Emina Nakaš – Ićindić i prof. dr. Nermina Obralić), koji imaju mnogo razloga za zadovoljstvo i ponos, a nagrađeni su prigodnim poklonima i ispraćeni u penziju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno