Zabava

»Ego« najavljuje turneju benda »Skroz« po BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Ego” je naziv nove pjesme i spota popularnog sarajevskog benda “Skroz”, kojom ovaj sastav najavljuje svoju turneju, a koja će biti održana u nekoliko gradova BiH.

Numera je rađena u produkciji Đanija Pervana, a za video je zaslužna “Le Non” produkcija, iza koje se krije dizajnerka Ferida Abdagić.

U svom prepoznatljivom stilu i maniru, bend “Skroz”, na čelu s autorom muzike i teksta Adnanom Šaranom, ponovo je uspio uzdrmati publiku snagom i dubinom svojih poruka, koje se ovaj put tiču borbe protiv fašizma i svih društvenih devijacija koje, nažalost, dominiraju našom svakodnevicom.

Šaran je potvrdio da su nakon velikog uspjeha njihovog posljednjeg singla “Vila” odlučili da prekinu kreativnu pauzu i počaste svoje fanove novom pjesmom i spotom.

On je dodao da su u dogovoru sa produkcijskom kućom sa kojom su radili spot odlučili da protagonisti istog budu Saša Handžić, glumac Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, te Adi Sinanović, Aldin Šehić i Kemal Islambegović.

Ferida Abdagić, koja stoji iza idejnog rješenja spota, navela je da joj je velika čast što je imala priliku sarađivati sa bendom “Skroz”.

“Moram priznati da preda mnom nije bio nimalo lagan zadatak, budući da je riječ o autorski izuzetno snažnoj pjesmi, na šta smo i navikli kad je u pitanju bend ‘Skroz’, ali nadam se da sam uspjela prepoznati i shvatiti osnovnu ideju i dati pjesmi odgovarajući vizuelni identitet. Želim još samo reći da sam za protagoniste odabrala najveće zeničke fanove benda ‘Skroz'”, kazala je Abdagićeva.

Pjesmom i spotom “Ego” bend “Skroz” najavljuje svoju turneju, koja će, između 24. jula i 22. avgusta 2015. godine, biti održana u nekoliko bh. gradova: Sarajevu, Zenici, Donjem Vakufu, Fojnici i Zavidovićima.

Spot za novu pjesmu sniman je u Zenici, a premijerno će biti prikazan večeras na MTV Adria.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno