Biznis

Edukacija za sudjelovanje u javnom pozivu FMZ-a za dodjelu Grant sredstava u sklopu projekta RHRF

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Edukacija za sudjelovanje u javnom pozivu FMZ-a za dodjelu Grant sredstava u sklopu projekta RHRF – Edukacija za sudjelovanje u javnom pozivu Federalnog ministarstva zdravstva za dodjelu Grant sredstava malih programa/projekata zasnovanih na dokazima, u sklopu projekta Smanjenje faktora zdravstvenih rizika za stanovništvo BiH – RHRF (Reducing Health Risk Factors), održat će se 6. i 7. studenog 2018. u Mostaru u konferencijskoj dvorani poslovnog centra Sivrić na 1.katu (Ulica kneza Branimira br.12), te 8. i 9. studenog 2018. u Zenici u sajamskoj dvorani na prizemlju zgrade Multiplex Ekran  (Trg Alije Izetbegovića br.86).  Edukacija prvog dana započinje registracijom sudionika u 10:30 sati, a predviđeno trajanje je do 16:30h, dok će drugi dan trajati od 9:30-15:30h.

Osmišljeni koncept edukacije koju organizira agencija Primera zadužena za Stub2 Mobilizaciju zajednice, interaktivnog je karaktera I kroz grupni rad sudionicima će dati priliku da razviju vlastitu ideju i napišu projektni prijedlog, koji će na kraju edukacije biti pregledan od strane predavača kako bi aplikanti dobili smjernice i upute za njegovo daljnje oblikovanje.

Cilj je potencijalne aplikante obučiti i pripremiti za realizaciju kvalitetnih preventivno-promotivnih programa/projekata u svrhu sveobuhvatne mobilizacije zajednice, kao I za uspješnu prijavu na javni poziv za dodjelu grantova od strane FMZ-a.

Nevladine organizacije i javne ustanove usmjerene ka promoviranju zdravlja, odnosno prevenciji nezaraznih bolesti u lokalnim zajednicama Mostar I Zenica, mogu predložiti svoje ideje promotivno-preventivnih programa/projekata koji se trebaju bazirati na modelu pristupa tzv. Zajednice koje brinu (Communities That Care – CTC), koji je široko rasprostranjen I prihvaćen širom svijeta kao pristup zasnovan na činjenicama (evidence-based prevention science).

Ovaj model pristupa (CTC) se treba adekvatno adaptirati u pogledu četiri faktora zdravstvenih rizika (konzumacija duhanskih proizvoda, konzumacija alkohola, nezdrava prehrana I fizička neaktivnost), kao I u pogledu svih grupa obuhvaćenih projektom (djeca, adolescenti, mlade osobe I odrasle osobe).

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa lokalnim Akcijskim planovima RHRF-a, koji su rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada ključnih aktera lokalnih zajednica.

Javni poziv za dodjelu malih grantova uskoro će objaviti Federalno ministarstvo zdravstva.
Švicarska agencija za razvoj I suradnju (SDC) osigurava financiranje I u partnerstvu sa Svjetskom bankom putem Trust fonda pruža podršku Federalnom ministarstvu zdravstva na dizajniranju I implementaciji efikasnih promotivnih I preventivnih programa za smanjenje faktora rizika za odabrane masovne nezarazne kronične bolesti među populacijom.

Dvodnevna edukacija u potpunosti je besplatna, a uključuje materijale s predavanja u pisanom I elektronskom obliku, interaktivan razgovor s predavačem, radionice u grupama, stanku za kavu I ručak. Dolazak je potrebno potvrditi mailom na [email protected], najdalje 5.11.2018. do 16 sati.

Projekt smanjenja faktora zdravstvenih rizika stanovništva u BIH/RHRF (Reducing Health Risk Factors)

Vremenski raspored edukacije za sudjelovanje u javnom pozivu FMZ-a za dodjelu Grant sredstava malih projekata zasnovanih na dokazima

Agencija Primera – konzultant Stuba2/Mobilizacija zajednice

Mostar, 6. i 7. studenog 2018.

Zenica,  8. I 9. studenog 2018.

 

Prvi dan
Vrijeme Glavni sadržaji Metode
10:30-11:00 Registracija sudionika  
11:00-12:15 §  Uvodne riječi predstavnika FMZ

§  Opće informacije, upravljačka struktura, financijska alokacija, kriteriji kvalificiranosti

§  Interaktivna prezentacija

§  Individualni/grupni rad

§  Evidencija prisustva

12:15-12:30 Pauza za kavu  
12:30-14:00 §  Proračun projekta

§  Vježba

§  Neprihvatljivi troškovi, kriteriji za nabavu

§  Interaktivna prezentacija

§  Individualni/grupni rad

14:00-15:00 Ručak  
15:00-16:30 §  Kako se prijaviti (obrasci ugovori)

§  Prolaženje kroz adminstrativne i  evaluacijske kriterije za  grantove

§  Interaktivna prezentacija

 

 

Drugi dan
Vrijeme Glavni sadržaji Metode
09:30-11:00 §  Popunjavanje čitave prijave za grant

§  Popunjavanje čitave prijave za grant i rad kroz primjere

§  Interaktivna prezentacija

§  Individualni/grupni rad

§  Evidencija prisustva

11:00-11:30 Pauza za kavu  
11:30-13:00 §  Revicon/Stub3 Edukacija i intervencija

§  Revicon/Stub3 Edukacija i intervencija

§  Interaktivna prezentacija

§  Individualni/grupni rad

13:00-14:00 Ručak  
14:00-15:30 §  Revicon/Stub3 Edukacija i intervencija §  Interaktivna prezentacija

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno