Ostali sportovi

Edin Konjić novi-stari pobjednik Tenis lige Zenica 2023

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja sporta i rekreacije “TENIS TIM-TENNIS TEAM” Zenica 05.10.2023 godine održano je finale između Edina Konjića i Almira Omerčevića u kojem je Edin Konjić pobijedio sa rezultatom 6:3 6:2.

U sedmoj sezoni Tenis lige je učestvovalo 53 igrača raspodijeljeni u 5 jakosnih skupina i to A, B, C, D i E gdje su najbolji prešli u viši rang takmičenja. Tenis liga je startala početkom maja i po planu završena početkom oktobra mjeseca.

“Jedan od zacrtanih ciljeva Udruženja je omasovljenje, organizacija i provođenje takmičenja Tenis lige u kojoj će se igrači osim takmičenja svakodnevno družiti, razgovarati o tenisu, te na koji način ubuduće da animiramo još veći broj osoba koji nisu imali priliku baviti se rekreativno tenisom. Osim rekreativaca u planu je da od naredne sezone aktivno uključimo u trenažni proces za mališane koje će trenirati certificirani trener tenisa”, naveo je predsjednik Udruženja Amel Zukanović.

U organizaciji Udruženja uspješno je realiziran i 3. Teniski turnir za amatere i veterane ZENICA OPEN 2023 koji je u Zenici na 8 terena okupio 140 igrača iz BiH i regiona posljednjeg vikenda u augustu, od 25.08 – 27.08.2023. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno