Biznis

ECCA Premium licenca za Arcelor Mittal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal je prvi proizvođač čelika kome je dodeljena licenca ECCA Premium® za kvalitet i održivost za njene prethodno obojene proizvode za vanjske namjene – Kompanija ArcelorMittal, najveći svjetski proizvođač presvučenog čelika, početkom ove godine dobila je svoju prvu licencu ECCA Premium® za kvalitet i održivost. Licenca ECCA PREMIUM® garantira kvalitet i održivost presvučenih metala za vanjsku namjenu. Organizacija ECCA je razvila ovu licencu kako bi se kvalitetni proizvodi koji su u skladu da evropskim standardima razlikovali od onih uvezenih i slabijeg kvaliteta. 

Prednosti licence ECCA Premium® za kvalitet i održivost su brojne, kako za klijente, investitore, građevinare:
• Dugoročna estetika i trajnost boja: definirana debljina određena sistemom minimalnog nanosa boje, obavezna je kako bi se osigurala ljepota zgrade.
• Zgrade koje dugo traju – robustan i izdržljiv u uvjetima oštrog okoliša: debljina sloja prevučenog metala je optimizirana kako bi se zaštitila čelična podloga
• Kreativan dizajn koji podržava kompleksne i originalne forme: fleksibilnost i adhezija boje ključne su karakteristike kako bi se omogućila obrada bez teškoća
• Održivost: čelik koji se koristi proizveden je na siguran i ekološki odgovoran način; bez teških metala ili supstanci veoma visoke pozornosti (REACH), stoga licenca ECCA PREMIUM® doprinosi licencama ekološkog građevinarstva.
Certificirani su Granite ®Standard, HD, HDS, HDX, Deep Mat i Flex proizvodi koji su u okviru proizvodne linije u Liežu u našoj jedinici u Belgiji.
„Veoma smo ponosni na svoje prve certifikate,“ kaže Sake Van Gils, menadžer departmenta za ponudu proizvoda. „To je rezultat timskog rada i želio bih da posebno čestitam timovima za kvalitet i proizvodnju, koji su odradili sjajan posao.“
Proces certifikacije obavlja panel nezavisnih tjela za certificiranje. Onda kada je neka linija certificirana, ECCA PREMIUM® licenca se može primjenjivati na sve proizvode proizvedene u okviru te linije.
„Ova ECCA Premium® licenca za kvalitet i održivost koju je kompanija ArcelorMittal dobila potvrđuje naš angažman na proizvodnji izvrsnih proizvoda koje isporučujemo građevinskom tržištu. Već smo u procesu certificiranja čitavog niza proizvoda od prethodno obojenog čelika za spoljašnju upotrebu u okviru svih naših organskih linija za presvlačenje metala,“ kaže Džerom Gat (Jerome Guth), menadžer departmenta za razvoj poslovanja u okviru građevinarstva.
O Kompaniji ArcelorMittal

ArcelorMittal je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji čelika i rudarstvu, prisutna u više od 60 zemalja i sa industrijskim utjecajem u više od 20 zemalja. Vođeni filozofijom da proizvodimo siguran i održivi čelik, mi smo vodeći dobavljač kvalitetnog čelika na većim svjetskim tržištima čelika uključujući automobilsku industriju, građevinarstvo, kućne aparate i pakovanje, sa istraživanjem i razvojem najboljeg kvaliteta i odličnim distributivnim mrežama.

Kroz naše osnovne vrijednosti održivosti, kvaliteta i liderstva, mi poslujemo odgovorno obraćajući pozornost na zdravlje, zaštitu i dobrobit naših zaposlenih, izvođača radova i zajednica u kojima poslujemo.

Za nas, čelik predstavlja najbitniji dio života, pošto je u srcu modernog svijeta, od željeznica do automobila i mašina za pranje veša. Aktivno istražujemo i razvijamo tehnologije i rešenja na bazi čelika koji čine mnoge proizvode i komponente koje koristimo u svakodnevnom životu energetski efikasnijim.

Mi smo jedan od pet svjetski najvećih proizvođača željezne rude i metarulškog uglja i naše rudarsko poslovanje je bitan dio naše strategije rasta. Sa geografski raznovrsnim portfoliom željezne rude i uglja, mi smo strateški pozicionirani da odgovorimo na potrebe naših željezara kao i spoljnom globalnom tržištu. Dok je naše poslovanje čelikom bitno za kupce, naša ponuda ka spoljnom tržištu se povećava kako mi rastemo.

U 2013. godini, kompanija ArcelorMittal je imala dobit od 79,4 milijarde dolara i proizvodnju sirovog čelika od 91,2 miliona tona, dok je proizvodnja željezne rude dostigla 58,4 miliona tona.

Kompanija ArcelorMittal je navedena na berzama u Njujorku (MT), Amsterdamu (MT), Parizu (MT), Luksemburgu (MT) i na španskim berzama u Barseloni, Bilbau, Madridu i Valensiji (MTS).
Za više informacija o kompaniji ArcelorMittal, molimo Vas posjetite: http://corporate.arcelormittal.com/.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno