Zenica

E- registar

Elektronski registar administrativnih postupaka Grada Zenica, koji se realizira u okviru projekta Međunarodne finansijske korporacije, odnosno Grupacije Svjetske banke, rezultat je globalne prakse za poboljšanje trgovine i konkurentnosti i predstavljen je u praksi.

Moderna rješenja u elektronskom završetku administrativnih postupaka doprinijeti će jačanju poslovnog ambijenta u Zenici kroz smanjenje troškova poslovanja, pojednostavljenje administrativnih procedura, povećanje konkurentnosti lokalne zajednice i omogućit će uspostavljanje ‘e-registra administrativnih postupaka’.

Registar je servis koji će omogućiti građanima i privrednicima da na jednostavan i transparentan način dođu do neophodnih informacija vezanih za pokretanje administrativnih postupaka koji se svakodnevno provode.

Njegova primjena omogućiti će smanjenje rizika i troškova, čime se poboljšava poslovno okruženje i povećava konkurentnost, zatim povećanje efikasnosti administracije, putem skraćenja rokova i smanjenja ‘koraka’ u rješavanju predmeta.

Ovim projektom usvojene su preporuke za pojednostavljenje i unapređenje 148 administrativnih postupaka od ukupno 154 postupka, ili 96,10 posto od ukupnog broja administrativnih postupaka.

Aplikacije ‘e-registra’ u okviru Grada Zenica već su stavljene u probni rad narednih 30 dana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem