Zenica

E grupa implementirala projekt “Jedan cvijet za bolji svijet”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje za unapređenje životne sredine E grupa uspješno je implementiralo projekat pod nazivom „Jedan cvijet za bolji svijet“. Projekat je finansiralo Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoliša Zeničko dobojskog kantona.

Implementacija projekta trajala je ukupno četiri mjeseca, a glavni fokus projekta bio je edukacija o selektivnom odlaganju otpada i kompostiranje. Ovim projektom nastojalo se utjecati na podizanje svijesti najmlađe populacije koja je od posebnog značaja za cjelokupno društvo.

U sklopu projekta organizovane su radionice za djecu koja pohađaju osnovnu školu sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Tokom implementacije projekta radilo se na podizanju svijesti mladih koji su pokazali izuzetno interesovanje za ovakve vrste aktivnosti. Također su pokazali da zaista posjeduju znanja iz oblasti ekologije, a posebno iz oblasti upravljanja otpadom.

Kroz implementiranje projektnih aktivnosti koje su se odnosile na zabavne, inovativne i edukativne radionice, te kroz reakcije učenika, pokazalo se da su ovakvi sadržaji potpuno prihvatljivi i dobrodošli, čime se ostavlja prostor i za buduće slične projekte.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno