Ostali sportovi

Džudo klub Zenica: pet medalja na Prvenstvu FBiH

Džudo klub Zenica: pet medalja na Prvenstvu FBiH – Proteklog vikenda Vogošća je bila domaćin Prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine u džudou za pionire i pionirke, dječake i djevojčice, kadete i kadetkinje, te juniore i juniorke. Nastupilo je oko 400 takmičara. Džudo klub Zenica je na ovom prvenstvu osvojio ukupno pet medalja. U kategoriji mlađih dječaka do 26 kg Hasan Seferović je osvojio drugo mjesto i bronzanu medalju.

U istoj kategoriji, ali do 30 kg, Darin Ćerim je također, bio drugi i osvojio je srebrenu medalju. Do 34 kg Arman Gađun je bio treći. U kategoriji kadeta, Bešo Seferović je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Najbolja takmičarka ovog kluba Ermina Burdalić je u konkurenciji juniorki do 78 kg bila uvjerljivo prvoplasirana. Trener Ramiz Burdalić senior je istakao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na ovom prvenstvu.

Ono što očekuje takmičare ovog kluba jeste 23. marta Državno prvenstvo za kadete u Bihaću. 13. aprila je međunarodni miting u Prijedoru, a petog maja Državno prvenstvo u Vitezu na kojem će nastupiti Ermina Burdalić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem