Nogomet

Džemidžić: U narednu takmičarsku sezonu će NSBiH krenuti sa novom VAR tehnologijom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VAR videotehnologija (Video Assistant Referee), sistem koji glavnom sudiji tokom utakmice pomaže da riješi dvojbene situacije, od starta naredne sezone bit će prisutna i na stadionima u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Potvrdio je ovo za Faktor generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić.

“Kako je u prethodnom periodu najavljeno, u narednu takmičarsku sezonu će NSBiH krenuti sa novom VAR tehnologijom. Projekat se odvija u skladu sa hodogramom planiranih aktivnosti, a implementacija VAR-a će biti u zadanom vremenskom okviru”, rekao je Džemidžić.

Dodaje da je NSBiH u skladu sa odlukom o pokretanju i implementaciji VAR tehnologije, preduzeo korake u pravcu pronalaska najboljeg tehničkog rješenja za naše infrastrukturne uvjete.

“Svi tehnički elementi su uzeti u obzir prilikom izbora opreme za realizaciju ovog vrlo zahtjevnog zadataka”, dodao je Džemidžić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno