Zenica

Džemat Trgovišće: Pomoć kad je najpotrebnija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pilavdžija Zinka iz Zenice, džemat Trgovišće, ovih je dana iskušana teškim iskušenjem. Njena kuća je usljed požara izgorila na način da je u njoj trenutno nemoguće živjeti. Dobrotom komšija, smještena je u  komšiluku a vrijedne džematlije su pokrenule inicijativu za saniranje štete i obnovu izgorene kuće.

Rijaset Islamske zajednice je iz Bejtu-l-mala, a preko Ureda za društvenu brigu iskazao susosjećanje sa ovim iskušenjem vođen Poslanikovim riječima: “Ko pomogne brata u nevolji, Allah će njega pomoći i otkloniti mu necvolje na Sudnjem danu“.

Ujedno je ovo i apel svim ljudima dobre volje da svojim prilozima pomognu obnovu kuće Pilavdžija Zinke, koja je bila veliki dobrotvor o čijoj dobroti pričaju komšije sa neskrivenim oduševljenjem.

– Njenu dobrotu smo i mi primijetili i sami se uvjerili. Dok smo obilazili  kuću i razgovarali sa Zinkom stalno je ponavljala da je sa njenom imovinom, nažalost, izgorila i pripremljena hedija za jednu porodicu  majke sa troje djece kojoj je ona pomagala već nekoliko godina – kazali su iz džemata Trgovišće.

Autor: Preporod.info



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno