Ljudi

Džeko se pridružio akciji osiguranja školskih sendviča za socijalno ugrožene mališane u srednjoj Bosni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džeko se pridružio akciji osiguranja školskih sendviča za socijalno ugrožene mališane u srednjoj Bosni – Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko podržao je danas projekat zeničkih volontera – humanista koji osiguravaju školski sendvič za učenike koji nisu u mogućnosti sebi ga priuštiti.

Aldin Kajmaković, Merima Zilić, Semir Spahić i Bahrudin Mahmić uspjeli su osigurati na stotine školskih sendviča za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

-Presretan sam. Nakon što se projektu školskih sendviča za socijalno ugroženu djecu pridružio Mirza Teletović, večeras je još jedna velika zvijezda podržala naš rad ! NAŠ DIJAMANT, kojem želimo mnogo zdravlja i sportskih uspjeha ! Hvala ti Edine na podršci ! Veliko hvala i Jasminu Ligati koji nam je omogućio konekciju sa Edinom i Mirzom i koji nas podržava u projektima ! Ekipu koja je ponijela najveći teret kada je u pitanju organizacija projekta, čine Merima Zilić, Danina Bajrović-Sedlarević, Semir Spahić, Bahrudin Mahmić…”, kazao je Kajmaković.

Džeko je na svome Facebook profilu objavio fotografiju sa plakatom #skolskisendvici uz opis:

“Svaka nova utakmica je novi izazov! Međutim, osim sportskih izazova postoje i druge stvari koje su jednako bitne! Jedna od njih je Projekat školskih sendviča kojim su svakodnevno obezbjeđeni školski sendviči za socijalno ugroženu djecu, njih 500! Budi dio tima!”, napisao je. Prve godine školski sendviči su svakodnevno bili osigurani za 180 učenika iz socijalno ugroženih porodica, da bi se naredne godine broj udvostručio na 360 sendviča dnevno za isto toliko djece. Ove godine brojka je već dosegla 500 sendviča dnevno.

14993408_10154602983441963_8378112587931391891_n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno