Nogomet

Džeko: Ponosan sam na sva dostignuća u dresu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džeko: Ponosan sam na sva dostignuća u dresu BiH – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u Ligi nacija. Nakon trijumfa u Belfastu nad selekcijom Sjeverne Irske, izabranici selektora Roberta Prosinečkog su u Zenici pobijedili Austriju s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Edin Džeko u 78. minuti.

Povodom druge pobjede u ocom ciklusu, oglasio se i Edin Džeko.

“Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi”, izjavio je Džeko.

Kako je naveo, u reprezentaciji vlada odlična atmosfera.

“Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga”.

Govorio je i o greškama Zmajeva.

“Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama. Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala Vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten”, stoji u izjavi Džeke.

Nakon dvije utakmice u Ligi navija BiH je vodeća u grupi 3 sa šest bodova, dok su Austrija i Sjeverna Irska bez bodova.

Austrija će 12. oktobra dočekati selekciju Sjeverne Irske, dok BiH naredni meč igra 15. oktobra kada Irce dočekuje na Grbavici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno