Nogomet

Džekina 11-ka večeras ima novog vlasnika – Navijači od njega najviše očekuju!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nećemo gledati pet standardnih prvotimaca. Njih nećemo, ali njihove brojeve hoćemo. Zadužili su ih drugi fudbaleri.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igra utakmicu 9. kola kvalifikacija za EURO. Protivnik će biti selekcija Luksemburga i to u gostima.

Selektor Savo Milošević na raspolaganju neće imati pet standardnih prvotimaca. U pitanju su povrijeđeni Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić, Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić, dok je poštedu tražio kapiten Edin Džeko.

Pomenutih fudbalera neće biti na terenu, a njihove brojeve zadužili su drugi igrači. Sigurno će neobično vidjeti da 11-ku Edina Džeke nosi neko drugi, a to će biti debitant Haris Tabaković.

Fudbaler Herthe iz Berlina po prvi put je u reprezentaciji naše zemlje nakon što je igrao za mlađe selekcije Švicarske. S obzirom na to da je u sjajnoj formi, navijači od njega i najviše očekuju kada su u pitanju golgeterski zadaci.

Kada je u pitanju desetka Miralema Pjanića, nju je zadužio Said Hamulić. Petica Seada Kolašinca ide na leđa Nihadu Mujakiću.

Novi golman, Hidajet Hankić, zadužio je 12-ku Ibrahima Šehića, dok je 16-ku Anela Ahmedhodžića uzeo Jusuf Gazibegović. Njegovu četvorku nosit će Nermin Zolotić.

Utakmica počinje, dakle, od 20:45 sati. U istom terminu u našoj grupi igrat će se utakmice Slovačka – Island i Lihtenštajn – Portugal.

Podsjetimo, naša reprezentacija više nema šansi za direktan plasman na EURO. Srećom, u martu imamo osiguran baraž i imat ćemo još jednu šansu da se plasiramo na EURO u Njemačkoj i prvo u našoj historiji.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno