Nogomet

Dvojica Zeničana u stručnom štabu FK Željezničar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stručni štab Fudbalskog kluba Željezničar je kompletiran dolaskom Nermina Šabića i Almira Seferovića.

Novi trener Bruno Akrapović je po dolasku u Željezničar u stručnom štabu zatekao Kenana Hasagića, Jasmina Kolašinca i Lucu Guerru, a angažovao je pomoćne trenere Nermina Šabića i Almira Seferovića.

Inače, novi trener Željezničara je rođeni Zeničanin i svoju omladinsku karijeru je proveo u Čeliku, gdje je započeo i svoje prve seniorske korake prije odlaska u inostranstvo. Tokom karijere većinom je igrao u Njemačkoj, gdje je najveći trag ostavio u Wolfsburgu, Mainzu i Energie Cottbus. Kao trener radio je u nekoliko klubova i država, a najveći trag je ostavio u Bugarskoj.

Za svog pomoćnika angažovao je legendarnog Nermina Šabića. Šabić je također rođeni Zeničanin koji je svoj omladinski staž i seniorsku karijeru započeo u Čeliku. Tokom karijere igrao je dosta klubova u inostranstvu, a bio je i važna karika Dinama iz Zagreba u nekoliko njihovih titula i evropskim nastupima. Za svoj Čelik je igrao u tri perioda i odigrao je više od 100 utakmica za ekipu iz Zenice, a kasnije je u zeničkom velikanu radio i kao direktor kluba. Bio je i dio reprezentacije jedan duži period i bio okosnica zeničke trojke Hibić-Šabić-Bolić.

Tokom trenerske karijere radio je kao šef stručnog štaba gradačačke Zvijezde, Mladosti, kineskog Shanxi Longjina, TOŠK-a, te kao selektor U17 reprezentacije BiH.

Ono što je posebno zanimljivo je da su sada u stručnom štabu Željezničara trojica bivših reprezentativaca BiH.

Hasagić je 44 puta nastupao za našu reprezentaciju, Šabić 36, a Akrapović 14 puta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno