Zločini

Dvojica suspendovana, protiv trojice istraga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvojica suspendovana, protiv trojice istraga – Takozvano ‘treće poluvrijeme’ jučerašnje utakmice u Zenici bilo je povod za za sjednicu Disciplinske komisije NFSBiH, na kojoj se govorilo o incidentu u kojem su učestvovali fudbaleri Željezničara. Kako SportSport.ba saznaje, Disciplinska komisija NFSBiH je pokrenula istragu protiv petorice fudbalera Plavih sa Grbavice koji su bili sudionici nemilih dešavanja na terenu Bilinog polja, a riječ je o Vedranu Kjosevskom, Jovanu Blagojeviću, Ivanu Lendriću, Jadranku Bogičeviću i Dženisu Beganoviću.

Za sada je poznato da su Kjosevski i Blagojević zbog težine prekršaja automatski suspendovani i da neće igrati u narednoj utakmici protiv Rudara, što ne znači da će preskočiti samo pomenuti susret, odnosno kazna će po svemu sudeći biti žešća, a sve će biti poznato nakon naredne sjednice Disciplinske komisije. S druge strane iz Disciplinske komisije o eventualnim kaznama za Lendrića (bacanje baklje nazad u publiku), Beganovića (bacanje stolice prema publici) i Bogičevića (pokušaj udaranja zaštitara) očitovati u idućoj sedmici nakon što izajve daju sva petorica igrača protiv kojih je pokrenuta istraga. Vrijedi istaći i da se po pitanju incidenata moraju očitovati iz oba kluba.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno