Nogomet

Dvije visoke pobjede kadeta i juniora Čelika, sedamnaest golova Borcu, remi i poraz Fortune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 18.kolo; Tekućeg vikenda igraju su utakmice 18.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je treće  kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

U 18.kolu kadeti i juniori NK Čelik bili su domaćini svojim vršnjacima, FK Borac iz Jelaha, na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju.

Kadeti Čelika su zabilježili ubjedljivu pobjedu, dok su juniori Čelika zabilježili još ubjedljiviju pobjedu sa dvocifrenim rezultatom.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI – NK Čelik – FK Borac Jelah 7:1 (4:0);

Strijelci za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić u 6′, Hanan Zahirović u 9′, Ajden Kubat u 28′, Hanan Baručija u 40′ i 63′, Vedad Spahić u 50′, te Enis Šabić u 56′, a jedini gol za Borac je postigao Amer Pilav u 68′; (Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Strijelci za juniore Čelika bili su Muris Behadarević (3x) u 19′, 25′ i 45′, Ali Babić (2x) u 13′ i 33′, te po jedan gol Davud Jašarević u 35′, Emir Zatagić u 47′, Adin Bureković u 49′, Harun Isaković u 67′ i Kerim Hodžić (autogol) u 11′;   (Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Rezultati omladinskih selekcija NK Fortuna i strijelci:

KADETI NK TOŠK – NK Fortuna 2:2 (2:0), strijelac oba gola za kadete Fortune bio je Edvin Oruč u 50′ i 59′;

JUNIORI NK TOŠK – NK Fortuna 4:1 (2:1), strijelac gola za kadete Fortune bio je Dino Šehić u 41′;

Nakon 18.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 43 boda kao i prvoplasirana ekipa Romari, koja ima bolju gol razliku. Kadeti Fortune su na šestom mjestu.

Nakon 18.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 40 bodova. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 46 bodova. Juniori Fortune su na 13.mjestu.

U narednom 19.kolu (čevrto kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika „gostuju“ kod zeničke ekipe Fortuna u gradskom duelu vršnjaka.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno