Nogomet

Dvije ubjedljive domaće pobjede omladinskih selekcija NK Čelik nad ekipom NK Travnik, četiri gola kadeta Ajdena Kubata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije ubjedljive domaće pobjede omladinskih selekcija NK Čelik nad ekipom NK Travnik, četiri gola kadeta Ajdena Kubata- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 20.11.2022.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 15.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je posljednje kolo prvog dijela prvenstva – jesenji dio.

Sastali su se juniorske i kadetske selekcije NK Čelik i NK Travnik iz istoimenog grada.

Utakmice su odigrane na stadionu Bilino polje po oblačnom i kišovitom vremenu, plus 7* C pred oko 80 gledalaca.

Juniori i kadeti Čelika zabilježili su dvije sigurne, ubjedljive domaće pobjede postigavši 11 golova i pri tome nisu primili gol.

REZULTATI I STRIJELCI:

JUNIORI – (NK Čelik, glavni trener Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK TRAVNIK 4:0 (3:0)

Strijelci za juniore Čelika bili su Amer Hodžić u 16′, Benjamin Ahmetspahić u 23′, Mirza Škaljo u 42′ i Amar Sivac u 65. minuti.

Nakon 15.kola, na kraju jesenjeg dijela sezone, juniori Čelika su na drugom  mjestu tabele sa 39 bodova, koliko ima i prvoplasirana ekipa Romari, ali sa boljom gol razlikom. Obje ekipe su bez poraza i sa omjerom od 12 pobjeda i tri remija.

KADETI – (NK Čelik, glavni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK TRAVNIK 7:0 (2:0)

Golove za kadete Čelika su postigli: Ajden Kubat (4x) u 28′, 48′, 54′ i 58′, Samed Dilaver u 45′, Adnan Delić u 81′ i Eman Babić u 84′.

Nakon 15.kola, na kraju jesenjeg dijela sezone, kadeti Čelika su na trećem mjestu sa 32 boda i omjerom od 10 pobjeda, dva remija i tri poraza.

Juniori i kadeti Fortune svoje utakmice iz 15.kola odigrali su juče u Žepču, zabilježivši jednu pobjedu i jedan poraz. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/pobjeda-kadeta-i-gostujuci-poraz-juniora-nk-fortuna-u-zepcu/ .

U narednom 16.kolu (prvo kolo proljetnog dijela prvenstva) omladinci Čelika su domaćini ekipi NK Krivaja iz Zavidovića, dok omladinci Fortune gostuju kod ekipe Romari, Rijeka-Vitez.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno