Info

Dvije ramazanske akcije udruženja Dobročinstvo BiH: “Iftar za djecvu Gaze” i “Pomozimo studentu iz Gaze”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazan, mjesec u kojem se svako dobro djelo višestruko vrednuje, dodatna je prilika da se, u druženju s najbližim i najdražim, ali i s onima kojima je pomoć potrebna, učini što više dobra.

U prvoj polovini ramazana, kako kažu iz udruženja „Dobročinstvo BiH“, osim posjete palestinskoj familiji koja je smještena u kampu Salakovac kod Mostara i redovne podjele prehrambeno-higijenskih paketa na podruičju Breze, Ilijaša i Vareša, u Zenici je upriličeno druženje s predstavnicima ustanova i udruženja, kao i dragim prijateljima s kojima „Dobročinstvo“ sarađuje.

Zajedničkom druženju prisustvovali su dragi prijatelji i saradnici iz resornonog kantonalnog ministarstva, osnovnih škola „Mak Dizdar“ i „Hasan Kajafija Pruščak“, Druge gimnazije, „Medice“, advokati, notari, ljekari i javne ličnosti iz Zenice, kao i aktivisti „Dobročinstva“ iz Sarajeva, Visokog, Busovače i Zenice. Zbog drugih obaveza ovom druženju, nažalost, nisu prisustvovale predstavnice obdaništa „Sindibad“.

Vremena nije bilo puno, ali, kako kažu u „Dobročinstvu“, bilo je toplih preporuka i ideja kako i šta učiniti do kraja ramazana, kao i u ostatku godine.

Uz već pokrenutu akciju prikupljanja sredstava za pokriće troškova studija jednom od studenata iz Gaze, dogovorena je akcija „Iftar za djecu Gaze“.

Ponuđeno je nekoliko mogućnosti:
Iftar po cijeni od 50,00 KM, uz prisustvo iftaru. Glavnina cijene tog iftara išla bi u fond za djecu Gaze.
Iftar po cijeni od 50,00 KM, bez prisustva iftaru; kompletan iznos bio bi usmjeren za djecu Gaze
Iftar u vrijednost 30,00 KM, bez prisustva; uplaćeni iznos bio bi usmjeren za djecu Gaze.
Humanitarni iftar planiran je za petak, 29. mart 2024, u restoranu „Salčinović“ u zeničkom naselju Crkvice.
Krajnji rok za prijavu i uplatu sredstava za iftar je četvrtak, 28. mart 2024. godine u 12.00 sati.

Građani koji su zainteresovani da podrže ovu akciju odgovarajući iznos sredstava mogu uplatiti na račun udruženje „Dobročinstvo BiH“ u Ziraat banci, uz naznaku „ZA HUMANITARNI IFTAR“ i oznaku I – oni koji žele da prisustvuju iftaru i F – oni koji svoja sredstva uplaćuju u fond za djecu Gaze.
Broj računa „Dobročinstva BiH“ (uplate u KM) je: 1861820310520698

Na navedeni račun mogu se uplatiti i sredstva za pokriće dijela troškova studija tekuće akademske godine za studenta iz Gaze, uz naznaku: „za dio troškova studija studenta iz Gaze“.

Potrebno je prikupiti 1.600,00 američkih dolara, odnos protivrijednost u konvertibilnim markama. Ova akcija trajat će dok ne budu prikupljena potrebna sredstava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno