Ostali sportovi

Dvije medalje za REI na SP u karateu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji “Shotakan karate do ujedinjenih nacija – SKDUN” u Subotici- Srbija od 09.10. do 11.10.2015.godine održano je 23. Svjetsko prvenstvo u karateu i 8. Kohai Svjetski kup. Učestvovalo je 37 država sa preko 2000 tamičara. Radilo se na deset tatamija a zastupljene su sve starosne kategorije djevojke i muškarci (dječaci, kadeti, juniori, seniori i veterani), kate i borbe – pojedinačno i ekipno.

“SHOTOKAN – KARATE DO BOSNE I HERCEGOVINE – SKDUNBIH” reprezentacija nastupila je sa 30 takmičara i osvojili su devet medalja,od čega dvije zlatne medalje, jednu srebrnu medalju i šest bronzanih medalja.

Treba istaći da su reprezentaciju BIH činili takmičari iz sva tri entiteta Federacija, Brčko Distrikt i RS. Članovi Karate kluba “Rei” Zenica, njih ukupno 8 predstavljali su državu BIH na ovom izuzetno jakom i bitnom takmičanju za nas.

Naši takmičari koji su osvojili medalju su Amar Skomorac u kategoriji djećaci 12-13.godina disciplina kate pojedinačno, te iz sekcije Kakanj Irma Numanović u kategoriji djevojćice 10-11. godina disciplina kate pojedinačno. Želio bih da se zahvalim Općini Zenica na pomoći pri odlasku na Svjetsko prvenstvo i te firmama AE SIGURNOST i Arcelor ​Mittal
Eldin Đulić

weureuireie



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno