Ostali sportovi

Dvije medalje za karatiste “Internacionala” na Balkanskom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četiri takmičara Karate klub  „INTERNACIONAL“ nastupilo je u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu za djecu, seniore i veterane u Beogradu u periodu od 03-05.06.2022.godine. I ovog puta takmičari kluba vratili su se sa Prvenstva osvojivši medalje.

Selver Keleštura u kategoriji veterani +55 godina zauzeo je treće mjesto i postao osvajač bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu.

Kata tim 12/13 godina u sastavu Tarik Buljić, Anis Karić i Dženan Šušić osvojili su treće mjesto u svojoj  kategoriji i time postali osvajači bronzane medalje.

Anis Karić radio je repesaž za medalju u kategoriji borbe 12 godina -42 kg, ali nije uspio u nakani da postane osvajač medalje u ovoj kategoriji.

Valja istaći da je Selver Keleštura osim uloge takmičara obavljao i dužnost selektora kate dječije reprezentacije, koja slovi za najbrojniju reprezentaciju u karate sportu. Svojim radom i entuzijazmom doprinio je da je reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila 2. mjesto u ukupnom plasmanu iza domaćina reprezentacije Srbije, a ispred puno jačih i bogatiji reprezentacija.

Uprava Karate kluba „INTERNACIONAL“ čestita osvajačima medalja.

Takođe, Uprava Kluba obavještava prijatelje i simpatizere karate sporta da je u toku upis novih članova u ŠKOLU KARATEA! POSTANI ČLAN INTERNACIONALA I TRENIRAJ SA ŠAMPIONIMA!!! Dvorana u Javnoj ustanovi Dom-Porodica, Crkvice 20 C čeka na Vas.

Idemo dalje …

Vaš „Internacional Team“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno