Sudske klupe

Dvije krađe, oduzet kamion drva

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U ulici Prve zeničke brigade, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo B.P. iz Zenice.Tom prilikom otuđena je određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U ulici Marjanovića put bb, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo H.S. iz kojeg su otuđena dva tv aparata. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U mjestu Topčić Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A26-K-662, kojim je upravljao F.O. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti vrši prevoz pet kubnih metara drvne mase za koju nije posjedovao validnu dokumentaciju.Vozilo je sprovedeno do zgrade Policijske stanice Nemila, a drvna masa oduzeta.

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]ablog.com
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem