Kultura

Dvije izvedbe lutkarske predstave „Prodani smijeh“ u Mostaru

Dvije izvedbe lutkarske predstave „Prodani smijeh“ u Mostaru – Od svoje septembarske premijerne izvedbe kojom je zvanično otvorena 68. umjetnička sezona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, lutkarska predstava „Prodani smijeh“ u režiji Darka Kovačovskog odigrana je već 16 puta.

Ova predstava je na svojoj matičnoj sceni igrana za polaznike vrtića iz Zeničko-dobojskog kantona, te za učenike osnovnih škola.

Predstava je svoju drugu premijernu izvedbu imala u okviru 57. internacionalnog teatarskog festivala MESS – Mali MESS, a odigrana je i u Kaknju, te u utorak, 27. novembra u Pozorištu lutaka Mostar. Dvije mostarske izvedbe ove predstave su bile u znaku obilježavanja 65. rođendana Pozorišta lutaka Mostar.

Lutkarska predstava „Prodani smijeh“ govori o dječaku Timu koji pada u iskušenje da proda svoj osmijeh za jednu bombonu. U susretu sa starim Gradskim Satom biva upozoren da je ugovor koji je sklopljen sa Vjetropirom nepovoljan za Tima i da je prevaren i iskorišten. Rađa se želja za povratkom prodanog osmijeha, ali se susreće sa još jednim iskušenjem, a to je vještica Ognjenoga, koja skuplja dječije osmijehe da bi ih iskoristila za svoje egoistočne ciljeve, jer dječiji osmjesi su njen eliksir mladosti.

U narednom periodu, ova predstava će imati svoja nova izvođenja u okviru 3. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2017., a početkom decembra i u Dečjem pozorištu Subotica.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem