Sudske klupe

Dvije i po godine nakon što je priveden: Kod Šveđanina u centru Zenice pronađen pištolj, sud potvrdio optužnicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 20.04.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Ljung Torsten Rasmusa, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Ze-do kantona. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 23.04.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.
Tekst optužnice:

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i), člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m O P T U Ž N I C U P r o t i v :

Ljung Torsten Rasmusa, iz Helsinborga, Kraljevina Švedska, po izjavi osuđivan, što je, dana 15.01.2019. godine, na području Grada Zenica, u Ulici Jevrejska, prilikom kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave I, suprotno odredbama člana 10. stav 1. i 9. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno držao jedan pištolj marke „Beretta“, serijskog broja … call. 6,35 mm sa pripadajućim okvirom bez municije, iako je znao da je za nošenje i držanje pištolja potrebno odobrenje nadležnog organa, dakle, neovlašćeno držao vatreno oružje za koje je potrebno odobrenje nadležnog organa, čime je počinio krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Ze-do kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno