Zenica

Dvanaest ginekologa prijeti otkazom ako se ne promijeni načelnik odjela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, samo je kratko kazao: “Ne želim ništa komentirati”, nakon što je upitan da prokomentariše najavu 12 ljekara sa Odjela ginekologije i porodiljstva te bolnice da će dati otkaze ukoliko Nihad Ribić ostane načelnik tog bolničkog odjela.

Skomorac kao i Sindikat ljekara i doktora stomatologije ZDK dobili su na ruke obavijest 12 ljekara u kojem su najavili svoje radikalne poteze ukoliko se ne udovolji njihovom zahtjevu jer, kako su izvijestili, dr. Ribić neprimjereno upravlja Odjelom.

Obzirom na već ranije iskazano nezadvoljstvo u radu trenutnog načelnika dr.mr.sci. Nihada Ribića, a kako nismo dobili adekvatan odgovor i reakcije direkcije, ovim putem vas obavještavamo da su sljedeće kolege odlučile otkazati ugovor o radu potpisan sa JU KB Zenica ukoliko prim.dr.sci. Nihad Ribić ostane na mjestu načelnika – piše u obavještenju.

Ovo su ljekari koji su ponudili otkaz: prim.dr. Mirsad Ajanović, prim. dr. Abdulah Granić, prim.dr. Bojan Gvozdenović, prim. dr. Malik Šestić, prim. dr. Jamal Bader, prim. dr. Zaid Alnajres, mr.sci.dr.med. Berdana Muračević Begović, mr.sci.dr.med. Jasmin Hodžić, dr. Tarik Zulović, dr. Rasim Iriškić, dr. Hana Štimjanin i dr.sci. Emina Ejubović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno