Sudske klupe

Dvadesetogodišnji Zavidovićanin uhapšen zbog paljevine u kojoj je stradao hotel “Kristal”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oobavještavamo Vas da je dana 10.12.2023. godine, došlo do izbijanja požara na objektu hotela “Kristal” vlasništvo IP “Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju”, a koji je lociran u ulici Maršala Tita u Zavidovićima. Izvršenim uviđajem na licu mjesta konstatovano je da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih počinjeno krivično djelo “Paljevina” iz člana 301. KZ FBiH, te su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, odmah preduzeli operativno taktičke mjere i radnje, s ciljem otkrivanja izvršioca gore navedenog krivičnog djela.

Na osnovu poduzetih mjera i radnji identifikovan je izvršilac navedenog krivičnog djela, te je dana 11.12.2023. godine u 12,55 sati, lišen slobode K.S., rođen 2003. godine iz Zavidovića, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon provedene kriminalističke obrade, te prikupljenih saznanja i materijalnih dokaza, imenovani je dana 12.12.2023. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršiocu predat dežurnom kantonalnom tužiocu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Paljevina” iz člana 301. st.1 KZ FBiH, navedeno je u saopćenju Uprave policije MUP-a ZDK, koje potpisuje Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK – Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno