Nogomet

Dva poraza Čelikovih omladinaca

Juniori Čelika pred utakmicu sa Željezničarom
Juniori Čelika pred utakmicu sa Željezničarom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dva poraza Čelikovih omladinaca na Kamberovića polju – 13. kolo Premijer omladinske lige BiH u nogometu. Omladinci Čelika (kadeti i juniori) danas (srijeda) u Zenici su odigrali odgođene utakmice iz 13.kola Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Željezničar iz Sarajeva. Nažalost, obje selekcije Čelika zabilježile su poraze.

Rezultati:

KADETI: NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:1,
JUNIORI: NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 1:5

Izvještaj KADETI :
NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:1
U odgođenoj utakmici iz 13. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2015/2016, danas u 10,30 sati, igrali su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz FK Željezničar (Sarajevo).
Rezultat: Čelik –Željezničar 0:1 (0:0);
Strijelac za kadete Željezničara bio je Dacić u 59.minuti.

Sastav kadeta Čelika:
Deni Dedić, Kovač (Ibraković), Pepić, Zilić, Mujak (Bradarić), Popović, Durmić, Milanović, Šuvalić (Zolić), Dado Dedić (Kalabić), Šahbazović. (Trener Pavle Skočibušić);

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom, ali prohladnom vremenu (+13*C).
Zaslužena pobjeda favorizovanih gostiju, kadeta Željezničara, koji su stvorili više prilika i imali terensku nadmoć. Domaći su odolijevali do 59.minute, kada su kadeti Željezničara iskoristili jednu grešku u odbrani domaćih i nakon dobre povratne lopte pogodili mrežu nemoćnog golmana Denija Dedića.

Kadeti Čelika, nakon 14 odigranih kola, imaju dvije pobjede, sedam remija, te pet poraza, 13 bodova.

Izvještaj JUNIORI:
NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 1:5

Juniori Čelika, također, su danas u 13,30 sati, igrali odgođenu utakmicu iz 13. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2015/2016, protiv ekipe FK Željezničar iz Sarajeva.
Rezultat: Čelik – Željezničar 1:5 (1:4)
Strijelci: Šehić (2x), Šubo, Ragipović i Ajkunić za Željezničar, a Dujmović za Čelik.
Sastav juniora Čelika:
Kutić, Sarajlić (Sinanović), Devedžić, Dujmović, Duraković (Gluhić), Heco (Škrijelj), Sagdati (Ferizović), Adilović, Muharemović, Šišić, Čolić (Lemeš). (Trener Sabahudin Bujak);

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 60-ak gledalaca, po sunčanom, ali prohladnom vremenu (+15*C).
Zaslužena i ubjedljiva pobjeda favorizovanih juniora Željezničara nad juniorima Čelika, koji nisu uspjeli parirati raspoloženim Sarajlijama.
U proteklih 14 odigranih kola juniori Čelika zabilježili su pet pobjeda, dva remija i sedam poraza, 17 bodova
U narednom 15.kolu omladinci Čelika su domaćini ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno