Nogomet

Dva gola Međuseljca i jedan Kolića za sedmu uzastopnu pobjedu Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su u okviru 23. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” gostovali na Koševu, kod ekipe Batona, te su nakon preokreta slavili pobjedu rezultatom 1:3. Mladi 18-godišnji napadač Zeničana nastavlja sa postizanjem golova u seniorskoj ekipi, a danas je bio junak u novoj pobjedi svoga tima, ovaj put na gostovanju u Sarajevu.  Zeničani su u ovaj duel ušli sa šest uzastopnih pobjeda, te su u Sarajevu željeli da nastave taj niz protiv veoma dobre ekipe Batona, koja je također u posljednjim utakmicama igrala dobro.

Nije dobro počelo za Zeničane, jer je nakon nespretne reakcije Amar Muslić postigao autogol i Baton je poveo 1:0. Uslijedili su napadi gostiju, a do gola crno-crveni, koji su danas kao i na svakoj utakmici imali podršku svojih navijača došli su u 30. minuti, a strijelac je mladi Ali Međuseljac. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:1. U drugom poluvremenu Čelik je krenuo po novi gol i preokret rezultata u svoju korist, a to se desilo u 57. minuti, kada ponovo pogađa mladi Ali Međuseljac za 1:2 za Čelik. Do kraja utakmice gosti su u 87. minuti postigli i treći gol, a strijelac za 1:3 bio je rezervista Besim Kolić. Konačni rezultat danas je bio 1:3 za Čelik koji je upisao i sedmu uzastopnu pobjedu (šest u prvenstvu i jednu u Kupu).

Nakon 23. kola Čelik sada ima 45 bodova, te je na trećoj poziciji, dok ekipa Batona ima 31 osvojen bod, te zauzimaju mjesto u sredini tabele. U narednom kolu Čelik će dočekati tim Rudara iz Breze, dok će Baton u goste timu Mošćanice.

Dino K. Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno