Nogomet

Duvnjak: Uz našu prepoznatljivu igru želimo i pobjedu pred našim navijačima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje od 20 sati u okviru 2.kola 1.lige FBiH dočekati ekipu Radnika iz Hadžića. Nakon osvojenog boda na gostovanju u Olovu u prvom kolu, crno-crvene pred svojim navijačima interesuje samo pobjeda i osvajanje tri boda.

Pred sutrašnju utakmicu, razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Arminom Duvnjakom, koji je najavio naredni meč protiv ekipe koja ima određene kvalitete.

„Radujemo se sutrašnjoj utakmici pred našim navijačima, nama je poseban motiv igrati na Bilinom polju i sutra želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu. Što se tiče ekipe mislim da svakim danom napredujemo, te da će ekipa iz kola u kolo biti na većem nivou. Sutra naravno da očekujem pobjedu i da ekipa bude na našem prepoznatljivom nivou, gdje ćemo od prve do zadnje minute imati kontrolu igre. Radnik je dobar i mlad tim, gledali smo utakmicu prvog kola, gdje su kod kuće savladali Gornji Rahić, u tom meču bili su bolji i zasluženo pobijedili. Ukazali smo igračima ne neke njihove dobre i loše stvari i nadam se da ćemo odraditi na terenu sve ono što se dogovorimo u svlačionici“, ističe Duvnjak.

I protiv ekipe iz Hadžića neće na raspolaganju imati sve igrače, ali neće biti puno ni promjena u ekipi.

„Karić i Salčinović se oporavljaju od povrede, Hrelja je isto van stroja zbog povrede, nadam se iskreno da će sva papirologija i registracija za Bronju biti gotova za naredno kolo. Mašić je ovih dana bio prehlađen, ali nadam se da će biti spreman za sutrašnji meč. Kada je u pitanju tim koji će istrčati protiv Radnika, neće biti nekih promjena u ekipi, generalno smo zadovoljni kako smo odigrali prvu utakmicu u gostima protiv Stupčanice. Ipak konačnu odluku o rosteru za sutrašnji meč ćemo donijeti nakon današnjeg treninga“, kazao je za SportSport.ba Armin Duvnjak.

Veliki je interes navijača Čelika za sutrašnji meč protiv Radnika, te je rukovodstvo zeničkog kluba karte u prodaju pustilo jučer, a za ovaj kao i za sve ostale mečeve za domaće pristalice bit će otvorene tri strane (zapad, istok, jug) stadiona Bilino polje. Nema sumnje da se očekuju dobro ispunjene tribine stadiona Bilino polje, iako će sutrašnji duel biti i u izravnom televizijskom prenosu.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno