Nogomet

Duvnjak preuzima nekadašnjeg premijerligaša, cilj povratak u prvoligaško društvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Drugoj ligi Zapad čini se da nema dilema kada je prvak u pitanju. NK Travnik je suvereno prošao kroz prvi dio sezone i Veziri će gotovo sigurno igrati doigravanje za viši rang.

Upisali su momci sa Pirote čak 13 pobjeda i samo dva remija, te ne znaju za poraz, a prvom pratiocu Bratstvu bježe 11 bodova.

Istovremeno, visoke ambicije tokom sezone dobio je nekadašnji premijerligaš NK Vitez. Naime, ovaj klub je dobio generalnog sponzora o kojem se za sada i ne zna puno, odmah se krenulo sa određenim ulaganjima, prije svega u omladinski pogon, a na red je došao i prvi tim.

NK Vitez je na sedmom mjestu nakon prvog dijela sezona i ima 23 boda, te će prezimiti na sredimi tabele. U drugom dijelu sezone dobit će i novog šefa struke, a kako saznaje SportSport.ba, to će biti Armin Duvnjak, bivši trener NK Čelik Zenica.

Duvnjak je nakon deset kola napustio Čelik, a prije toga je radio u juniorskoj selekciji kluba iz Zenice. Povratak u Prvu ligu FBiH pokazao se kao veliki izazov za Zeničane, rezultati nisu bili na nivou, te je potrebna bila šok terapija.

Ipak, i po odlasku Duvnjak je imao lijepe riječi za svoj klub.

“Hvala svima na ogromnoj podršci koju sam imao kao trener NK Čelik Zenica. Prošao sam kroz najljepše trenutke u svojoj fudbalskoj karijeri, doživio nezaboravne pobjede, stekao nevjerovatne uspomene i dragocjena iskustva.

Želim se zahvaliti članovima Uprave i menadžmenta Čelika na ukazanom povjerenju, uvažavanju i zdravoj saradnji, zatim igračima koje sam vodio na međusobnom poštovanju i zajedničkoj posvećenosti uspjesima Kluba, našim odanim Robijašima, te svim ostalim Čelikovcima na nevjerovatnoj podršci koju ste meni i ekipi pružali u proteklom periodu”, napisao je između ostalog Duvnjak.

Odlučio je sada prihvatiti poziv iz Viteza i pokušati konsolidovati ekipu za narednu sezonu. Vitežani žele naredne sezone povratak u Prvu ligu Federacije, ali jasno je da to neće biti lako.

Za plasman u viši rang potreban je i dobar nastup u doigravanju, ali sve će zavisi i od ambicija ostalih klubova u novoj sezoni.

NK Vitez je nekada ranije nastupao u Premijer ligi BiH, no ta vremena su prošlost. Srednjobosanski kanton već odavno nema premijerligaša, ali ni federalnog prvoligaša, što je zaista tužna činjenica, ali odgovorne to i ne brine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno