Nogomet

Duvnjak nije više trener NK Čelik, poznato ko će voditi tim do kraja polusezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika nakon deset odigranih utakmica u 1.ligi FBiH zauzimaju 10 mjesto sa 12 osvojenih bodova. Nakon pet utakmica bez pobjede, ali i posljednjeg poraza uz sramotnu igru i zalaganje u Maglaju od ekipe Simm Bau, crno-crveni su ostali i bez šefa struke, odnosno došlo je do prekida saradnje sa Arminom Duvnjakom.

To je svakako bio i logičan slijed događaja, a nakon korektnog razgovora došlo se do rješenja da je najbolje da neko drugi preuzme ekipu i završi polusezonu. Još nije poznato hoće li Duvnjak ostati u klubu na nekoj od pozicija u omladinskom pogonu, ali sigurno da ovaj 33-godišnjak zaslužuje sve najbolje nakon rada u juniorskom, pa u posljednje dvije i po sezone i seniorskoj kategoriji.

Kako saznajemo u posljednjih pet kola ekipu će s klupe predvoditi Nizah Hukić, kome će asistirati Izudin Kamberović i Adis Nurković. Hukić je koordinator omladinskog pogona i trener kadetske ekipe NK Čelik, a ima iskustva i u vođenju seniorske ekipe, budući da je 2014.godine predvodio Čelik s klupe kada su igrali finale Kupa BiH protiv Sarajeva. Nakon toga imao je probleme sa zdravljem, te se proteklih godina posvetio radu s mlađim kategorijama.

Bez obzira kakvi budu rezultati Čelika u narednih pet utakmica, Zeničani će na zimu sigurno dovesti novog trenera. Kao najozbiljniji kandidat spominje se ime Borisa Pavića, koji se nedavno razišao sa ekipom Dugopolja, koja se takmiči u drugom rangu nogometa u Hrvatskoj.

Zvanično predstavljanje novog (starog) šefa struke Nizaha Hukića očekuje se u narednim danima, piše Sportsport.ba, kada će biti održana i press konferencija uoči derbija protiv Slobode, koji se igra narednog vikenda na Bilinom polju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno