Nogomet

Duvnjak: Hvala svima, budimo svi uz naš Čelik!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duvnjak: Hvala svima, Budimo sada svi uz naš Čelik!- Uvaženi ljubitelji sporta, dragi navijači Čelika, dragi prijatelji,

Ovim putem vas pozdravljam, sada već, kao bivši trener i šef stručnog štaba NK ČELIK Zenica. Nikada u ove nepune dvije godine nisam mogao pomisliti da će biti ovoliko teško rastati se sa vama.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju sam imao kao trener NK Čelik Zenica. Prošao sam kroz najljepše trenutke u svojoj fudbalskoj karijeri, doživio nezaboravne pobjede, stekao nevjerovatne uspomene i dragocjena iskustva.

Želim se zahvaliti članovima Uprave i menadžmenta Čelika na ukazanom povjerenju, uvažavanju i zdravoj saradnji, zatim igračima koje sam vodio na međusobnom poštovanju i zajedničkoj posvećenosti uspjesima Kluba, našim odanim Robijašima, te svim ostalim Čelikovcima na nevjerovatnoj podršci koju ste meni i ekipi pružali u proteklom periodu.

Zajedno smo prošli teške prepreke i izazove, stabilizovali ekipu koja je nakon kantonalne lige stasavala u Drugoj ligi FBiH, osvojili smo KUP ZDK, ušli u osminu finala KUP-a BiH, suvereno osvojili titulu prvaka Druge lige Centar i preko baraža plasirali se u Prvu ligu FBiH. Za vrijeme mog trenerskog mandata ekipa Čelika odigrala je 64 službene utakmice i ostvarili smo skor od 49 pobjeda, 12 neriješenih i 3 poraza. Oborili smo rekord Kluba sa 20 uzastopnih takmičarskih pobjeda, a nismo izgubili više od godinu dana. U većini prijateljskih utakmica ostvarili smo pobjede, a meni će ostati u sjećanju pobjeda protiv Veleža (tada osvajača KUP BiH) te remiji u međunarodnim utakmicama protiv GAK-a u Gracu i Šibenika.

Čeliku, neka je sretno u svim budućim izazovima! Posebno u nastavku prvenstva Prve lige FBiH, na putu do konačnog povratka u Premijer ligu BiH i do europskog Čelika.

Budimo sada svi uz Klub – napunimo naš fudbalski hram Bilino polje – posebno da izađe iz male rezultatske krize, da uspješno savladamo velike derbije protiv tuzlanske Slobode u prvenstvu i mostarskog Zrinjskog u KUP BiH.

Doživio sam neopisivu ljubav i poštovanje naših navijača i to me zauvijek obavezuje da u granicama svojih mogućnosti i znanja, a shodno potrebama, služim Čeliku. Čelik je institucija, Čelik je istinski simbol Zenice i nema nikakve sumnje da će budućnost kluba biti blistava ako Bog da.

Naši putevi se sad razdvajaju, ali sam siguran da ovo nije trajno zbogom. Čovjek se uči dok je živ, svi mi, i fudbaleri i treneri trebamo dalje ulagati u svoj rast i razvoj, u svoju edukaciju i kompetencije.

Još nešto, inspirisan sam da radim još više i da se jednog dana jači i spremniji, naravno i iskusniji vratim u svoj i naš Čelik i da nastavimo našu uspješnu šampionsku priču. Već sam kazao da smo ostvarili 49 pobjeda, ovaj put se nije dalo da dođem(o) do moje 50-te jubilarne pobjede. Drugi put ćemo doći i do 50-te, nadam se zajedno i do 100-te pobjede aBd.

Kriza koja je nastupila i koju je obilježila serija remija učinila je da dogovorno prekinemo saradnju. Iako sam znao da radimo kvalitetno i odgovorno, te da je pravo vrijeme da podvučemo crtu zimska pauza na kojoj bi uradio cjelovitu analizu i podnio izvještaj, ljudi koji su mi dali povjerenje i kroz rad u Čeliku me afirmisali smatrali su drugačije – što sam shvatio i razumio fer i sportski.

Čelik je bio, jeste i uvijek će ostati na prvom mjestu za sve nas! Treneri i igrači su prolazni, Čelik je trajan.

Pozdravljam vas uzdignuta čela, ponosan i sretan na sve što smo postigli – kao jedan od vas iz porodice ČELIK – baš na današnji dan 19.oktobar, prvu godišnjicu velike pobjede protiv FK Sarajevo u KUP .

Suze radosnice iskrenih Čelikovaca nikada neću zaboraviti.

Jer ti se zoveš Čelik Zenica…

⚽❤️ Armin DUVNJAK️



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno