Nogomet

Dušanu Bajeviću produžen ugovor, vodit će Zmajeve i u Ligi nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nogometni savez BiH izabrao je Bajevića za privremenog selektora Zmajeva za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali su pomenuti mečevi zbog pandemije koronavirusa otkazani, baš kao i Euro koji se trebao održati ove godine.
Kako je sudbina evropskog nogometa još uvijek pod velikim upitnikom i nije poznat termin kada će se igrati mečevi baraža, kao ni Lige nacija, Nogometni savez BiH odlučio je produžiti ugovor Bajeviću i ovaj proslavljeni stručnjak će nas vjerovatno pokušati odvesti na Euro, kada tačno bude poznat termin igranja utakmica.

Bajević je legenda jugoslavenskog i bosanskohercegovačkog nogometa i jedan od najboljih napadača u historiji bivše zajedničke države.

U dresu Veleža je igrao od 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK te se ponovo vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.

Popularni Princ s Neretve je po završetku igračke karijere postao trener voljenog Veleža s kojim je osvojio Kup Maršala Tita, a najveće trenerske uspjehe imao je u Grčkoj vodeći AEK i Olympiacos. Jedan je od rijetkih koji je sjedio i na klupi najljućih solunskih rivala PAOK-a i Arisa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno