Košarka

Durmo u Sparse, Arnaut u Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK „Čelik“ s ciljem njegovog igračkog usavršavanja i još bržeg razvoja, prihvatio je molbu OKK „SPARS“ za posudbu igrača Ibrahima Durme. Sa 18-godišnjim Durmom, članom Juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i najkorisnijim igračem dosadašnjeg dijela Lige KS BiH za juniore, OKK „Čelik“ nedavno je potpisao četverogodišnji profesionalni ugovor. „Na adresu našeg kluba stigao je dopis od naših sportskih prijatelja iz SPARS-a čiji stručni štab je izrazio želju za dovođenjem Durme, u ovom trenutku vjerujemo i ponajboljeg mladog igrača u BiH, na dvomjesečnu posudbu. Durmo će pojačati redove SPARS-a kako bi našu državu što bolje predstavljali na završnici juniorke Eurolige koja će se od 13. do 18. maja održati u Madridu, istovremeno sa final fourom Eurolige. Uprava OKK Čelik procijenila je da će nastup protiv najboljih europskih mladih igrača, pred očima svjetske košarkaške javnosti, mnogo značiti za Ibrahima Durmu od kojeg naš klub i bh. košarka u budućnosti mogu puno očekivati“, kaže Armin Mujkić, v.d. direktora OKK „Čelik“.
Ibrahim Durmo u redove OKK „SPARS“ prešao je Ugovorom o posudbi do 22. juna 2015. godine i ovom prilikom njemu i ostalim igračima i stručnom štabu juniorske selekcije OKK „SPARS“ želimo uspjeh na završnici Eurolige u Madridu. Kako bi ublažili odlazak našeg najboljeg igrača, u stručnom štabu OKK „Čelik“ odlučili su na dvomjesečnu posudbu, sa željeom i za dugoročnom saradnjom, iz KK „Nets“ dovesti 18-godišnjeg Naretena Arnauta. On će debi u dresu Čelika imati već u subotu, 25. aprila kada naše omladinske selekcije u dvorani „Bilimišće“ u 10. kolu Lige mladih KS BiH dočekuju vršanje iz HKK Široki.
U nadi da ćete sportskoj javnosti prenijeti ovu informaciju, šaljemo Vam sportske pozdrave,  

Press OKK „Čelik“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno