Zenica

Dunja u projektu UNDP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U veliki program UNDP-a pod nazivom “Zeleni ekonomski razvoj” uvrstit će se i radovi na rekonstrukciji zeničkog obdaništa “Dunja”, u vrijednosti od 222.000 maraka, dogovoreno je na sastanku predstavnika UNDP-a, gradske uprave i Javne ustanove „Predškolski odgoj i obrazovanje“.

Ovim projektom zvanično kreće implementacija „Energetske efikasnosti obdaništa Dunja”, a finasira se sredstvima UNDP-a i Ambasade Švedske u BiH u iznosu od 111.000 KM te Grada Zenica u istom iznosu.

Treba reći da je nakon prijave na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH objekt Obdaništa “Dunja” stavljen među top kandidate za provođenje energetske efikasnosti. Ovim projektom predviđeno je da se obnovi izolacija krova i vanjskih zidova, zamijene prozori, ugradi nova podstanica za indirektno grijanje, te unaprijedi sistem grijanja prostora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno