Info

Dugoročna prognoza za BiH: Velika promjena u nedjelju

Dugoročna prognoza za BiH: Velika promjena u nedjelju – Prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uslovljava stabilno i sunčano vrijeme, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Kako je saopćeno, veća promjena vremena u BiH se očekuje u nedjelju kada će temperature zraka biti znatno niže, a očekuju se i padavine.

Sunčano, uz malu oblačnost, preovladavat će u našoj zemlji do kraja ove sedmice. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla, koja će biti izraženija u kotlinama i duž riječnih tokova. Jutarnje temperature kretat će se između 3 stepena i 9 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni.

Maksimalne temperature zraka, kretat će se između 19 i 26 stepeni. Drugog dana vikenda jedna fronta sa sjeverozapada preći će preko naše zemlje i donijeti padavine, ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stepeni.

U utorak (24.10.) prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedeće radne sedmice. Od subote 28.10. pa do kraja naredne sedmice očekuje se nestabilno, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

ba.n1info.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: