Nogomet

Dug NK Čelik smanjen za 1,2 miliona KM!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska igra u Bosni i Hercegovini se guši u duboko ukorijenjenim problemima, nesistematskim polurješenjima i manjkom vizije u kojem smjeru trebamo da se krećemo. Kao što je fudbal u Bosni i Hercegovini potrebno ozdraviti od dna – od svakog kluba, preko kantonalnih, područnih i entiteskih saveza ka vrhu, tako je i klubove potrebno ozdraviti iz temelja. Za Čelik je vraćanje povjerenja prvi korak ka tom cilju.

Kao jedini demokratski organizovan klub u Bosni i Hercegovini po principu „1 član – 1 glas“, NK Čelik Zenica polaže izuzetno veliku važnost na transparentnost svog poslovanja.

Ove sedmice objavljen je Kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima NK Čelik Zenica između 15. jula i 20. oktobra 2020. god. gdje je prikazano da je dug kluba smanjen za 1.220.490 KM.

Ovo je samo jedan od koraka u procesu ozdravljenju kluba. Ovaj izvještaj je dostupan kompletnoj javnosti a u budući izvještaji će biti prezentovani isključivo članovima kluba. Članstvo je otvoreno za sva fizička lica i više informacija je moguće dobiti putem e-mail adrese [email protected].

Izvještaj možete pročitati na sljedećem linku.

Rukovodsvo kluba još uvijek nije dobilo odgovor o izvršenju odluke Gradskog vijeća Zenica od 20. augusta 2020. god. kojim se Grad pravno obavezao platiti porezni dug kluba.

Gradonačelnik Zenice i ostatak gradske uprave su se oglušili na sve pozive kluba za očitovanje i sastanak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno