Košarka

Duel Zeničanki i reprezentativki BiH u košarci: Aida Kalušić i Matea Tavić imale zapažen nastup

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duel Zeničanki i reprezentativki BiH u košarci: Aida Kalušić i Matea Tavić imale zapažen nastup – Iako je KŽK Čelik najuspješniji sportski kolektiv u Zenici posljednjih 10-tak godina, ipak ove sezone zbog nedostatka finansija seniorska ekipa zamrznula je nastup u Ligi za košarkašice, dok će nastupiti samo omladinske selekcije ovoga kluba.

Brojne su poznate košarkašice koje su počele svoje karijere u Čeliku, a sada s velikim uspjehom nastupaju u mnogim klubovima u Evropi.

U Rumuniji nastupaju dvije Zeničanke, Matea Tavić i Aida Kalušić. Zanimljivo da su njih dvije igrale jedna protiv druge u okviru 2.kola najjače košarkaške divizije u Rumuniji.

Ekipa FCC ICIM za koju nastupa Tavić, dočekala je ekipu Universitatea Cluj za koju nastupa Kalušić, konačni rezultat glasio je 62:71 za ekipu Cluja.

Matea Tavić je imala učinak 14 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je Aida Kalušić u pobjedničkoj ekipi imala 18 poena i nevjerovatnih 16 skokova, po čemu je bila ubjedljivo najbolji pojedinac utakmice.

Ove dvije Zeničanke zahvaljujući svojim sjajnim igrama našle su se i na spisku selektora ženske reprezentacije BiH, Gorana Loje, te ih uskoro očekuju i utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno