Nogomet

Dudić: Jedva čekam 19. maj, mogu misliti kako će stadion Bilino Polje u Zenici biti pun

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trener Veleža Feđa Dudić bio je izuzetno sretan i raspoložen nakon pobjede njegovog tima u uzvratnom meču polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja kojim su osigurali plasman u veliko finale gdje će igrati protiv Sarajeva.

Velež je suvereno izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, a s obzirom na to da su u polufinalu s ukupnih 5:0 prošli Tuzla City. U prvom meču u Mostaru je bilo 4:0, dok su u uzvratu slavili rezultatom 1:0.

Za trofej Kupa će se Rođeni boriti sa Sarajevom, a Feđa Dudić je nakon pobjede na Tušnju izjavio da jedva čeka duel protiv Bordo tima.

“Svi su nas vidjeli u finalu nakon prve utakmice, a ja zadnjih deset dana mislim o ovoj utakmici i bilo me, neću reći strah, ali bila je neka nelagoda i jedva sam čekao da završimo. Vidjelo se to i na igračima jer je Tuzla bila bolja prvih pola sata i imali su dvije dobre prilike. Igrali smo u grču, a nakon gola smo se opustili. Bilo je sve dobro do kraja, mogli smo dati još neki gol, ali zadovoljan sam”, rekao je Dudić i nastavio:

“Peta utakmica bez poraza, u dobrom smo nizu, a uz to i dobre igre. Velež će nakon 33 godine igrati finale Kupa. Volio nas neko ili ne volio, mora cijeniti ovo što radimo moji momci i ja. Velež je prije dvije i po godine nije ni bio na mapi bh. nogometa. Napravili smo veliku stvar. Ne želimo stati na ovome, posvetit ćemo se igrama u prvenstvu narednih mjesec dana i pokušati održati formu. Dajemo svima priliku i za svakog imamo zamjenu.”

Za kraj je dodao da jedva čeka 19. maj kada će se igrati finale protiv Sarajeva.

“Čekamo taj 19. maj, a biće to veličanstven dan za Velež i ući će u historiju. Mogu misliti kako će stadion u Zenici biti pun”, rekao je Dudić.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno