Ostali sportovi

Državno prvenstvo u tekvandou – nastupilo 713 takmičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sportskoj dvorani „Mladost“ u Visokom održano je državno prvenstvo u tekvandou, na kome je nastupilo čak 713 takmičara iz cijele BiH, a koji su došli iz brojnih naših gradova i klubova: Bijeljina, Tuzla, Derventa, Zenica, Istočno Sarajevo, Bugojno, Kakanj, Visoko, Sarajevo, Ugljevik, Ključ, Donji Vakuf, Doboj-jug, Tešanj, Prijedor..

Bilo je ovo do sada najbolje, najmasovnije i najorganizovanije prvenstvo, a čiji domaćin i organizator je bio naš najbolji i najtrofejniji klub, tekvando klub „Bosna“ iz Visokog. U veličanstvenoj atmosferi, prepunom gledalištu, atraktivnim i zanimljivim mečevima uživali su posjetioci iz brojnih  BiH gradova, koji su bodrenjem, navijanjem, skandiranjem stvarali  brazilsku atmosferu sa  nogometnih stadiona. Poslije „milion“ borbi koje su trajale čak i do prvog sata narednog dana takmičenja, poznati su najbolji među najboljim pojedincima i ekipama. U ukupnom plasmanu ponovo su šampioni naše države postali članovi TKD „BOSNA“ iz Visokog koji  su bili ubjedljivo najbolji sa osvojenih  337 bodova, druga je ekipa „Novi Grad“ iz Sarajeva koja je osvojila  212 bodova, a  treća Akademija „JALE“ iz Zenice sa osvojena 183 boda. U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio „Sokol“ iz Bijeljine, druga ekipa „Novi Grad“ Sarajevo, a  treća ekipa Akademija „JALE“ Zenica. U konkurenciji seniorki prvi je bio „Sokol“,drugi „Novi Grad“ a treći „NUR“ IZ Kaknja.

U juniorskoj konkurenciji ekipno najbolja je bila ekipa iz Dervente, drugo mjesto osvojila je ekipa „Sokol“ a treća je bila Akademija „Jale“. Kod juniorki  u  ekipnom plasmanu  prvo mjesto pripalo je TKD „Bosna“ Visoko, druga je bila Derventa, a treće Akademiji „Jale“. U kategoriji  kadeta  u ekipnom plasmanu najbolji je bio tim „Bosna“, drugi „Novi Grad“ a treći „NUR“, dok je u kategoriji  mlađi kadeti ekipno najbolja bila ekipa „Bosna“, druga Akademija „JALE“, a treće tekvando akademija Tešanj. U pojedinačnoj konkurenciji  kod seniora najbolji je Samir Selimović (Novi Grad) a kod seniorki  Maja Cvijetinović (Sokol). Najbolji  junior  je Đorđe Vujičić (Derventa) a najbolja juniorka je Belmina Huseinović (Akademija JALE). U kategoriji  kadeta najbolji je Adnan Mašić (NUR) a najbolja kadetkinja je Amina Lemeš (Bosna). U kategoriji  mlađi kadeti najbolji je Luka Matijas „Kozara“ iz Prijedora, a najbolja  mlađa kadetkinja je Asja Bulbulušić (Bosna).

Svjetski  rekord Kajevića

U okviru državnog prvenstva održana je i noć Svjetskih i Ginisovih rekorda, a koja je oduševila prepuno gledalište. Viđeno je dosta atraktivnih, zanimljivih, nezaboravnih događaja iz tog programa a majstor tekvandoa, vlasnik Ginisovog rekorda, Edin Kajević-Kaja postavio je novi Svjetski rekord u razbijanju limenki od pola litra laktovima ruku. Za minut vremena on je, pod budnom paskom kompetentnih ljudi iz inozemstva, uspio razbiti čak 62 limenke, a što je izazvalo pravu erupciju oduševljenja kod blizu tri hiljade  posjetilaca u dvorani. Takođe i Kajini učenici Belmin Osmanbegović i Velid Kajević postali su vlasnici novih rekorda, i to Osmanbegović u razbijanju glavom 15 siporex blokova , a Velid u lomljenju tvrdih predmeta, nakon preskoka 17 osoba, a koje su klečale na parketu jedna do druge.

Rešad Mamela
hronika.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno