Rekreacija

Državno prvenstvo i Kup Zenice u modelarstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sali Industrijske škole održano takmičenje avio modelara koje se boduje kao Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine i Kup grada Zenice u kategoriji sobnih modela modela D1. Na takmičenju su nastupile ekipe iz Sarajeva, Novog Sarajeva, Ilidže, Visokog i Zenice. U dvorani Industrijske škole je ukupno nastupilo oko 50 takmičara od toga 20 seniora i 30 juniora.

Postignuti su veom dobri rezultati kojom prilikom je oboren i rekord sale koji je postavio Kukić Vjenčeslav 2012 godine letom u trajanju od 9 minuta i 23 sekunde najdužim letom od 10 minuta i 37 sekundi. Ekipno prvo mjesto u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji zauzela je ekipa Aero kluba Ilidža dok je u pojedinačnoj konkurenciji od seniora najbolji rezultat postigao Kukuć Vjenčeslav iz Aero kluba Sarajevo sa letom od 10 minuta i 37 sekundi.

U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela Sara Holik iz aero kluba Ilidža sa letom od 8 minuta i 34 sekunde. Aero klub Zenica se i ovaj put pokazao kao dobar organizator i domaćin. Zahvaljujemo se Plivačkom klubu Čelik u Zenici , vlasniku čevabdžinice Tandem A. Karić i Draganu Radoviću iz firme Grafodax na pomoći oko organizacije takmičenja. Više detalja o ovom događaju pogledajte link www.aeroklub.zenica.ba 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno