Rekreacija

Drugo kolo IV sezone Džematske lige

Drugo kolo IV sezone Džematske lige
Drugo kolo IV sezone Džematske lige
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugo kolo IV sezone Džematske lige – Kišovito nedjeljno poslijepodne u Zenici je barem malo obasjano futsal majstorijama mladića koji se takmiče u četvrtoj sezoni Omladinske malonogometne džematske lige.

Ensar – Donja Gračanica 2-5 // Grupa B

Današnji takmičarski dan su otvorile ekipe Ensar i Donja Gračanica. Ensar je u ovoj utakmici tražio puni plijen nakon izgubljenog prvog susreta dok je sličan scenarij jer su u prvom kolu remizirali protiv Gorice. Rezultat je otvorio Enes Čolić iz Ensara a slijedio je još jedan gol, djelo Tarika Topalovića i to je bilo 2-0 za ekipu Ensar. Ensar iz kola u kolo pokazuje sve više a ovaj rezultat je bio početak iz snova protiv jake ekipe Donje Gračanice. Do kraja prvog poluvremena Donja Gračanica je uspjela postići pogodak a strijelac je bio Muamer Dizdar. U drugom poluvremenu Donja Gračanica je ubacila u višu brzinu te je sa golovima Edina Dizdara, Muamera Dizdara i Hadisa Telalovića ubilježila pobjedu od 2-5.

Obrenovci – Tišina 0-2 // Grupa A

Nakon neočekivanog neriješenog rezultata u prvom kolu Tišina je ciljala tri boda a nezgodnijeg protivnika su teško mogli naći, ekipa Obrenovaca je pošteno namučila svaku ekipu s kojom je igrala. Posjetioci su prisustvovali izrazito tvrdoj i zanimljivoj utakmici što je svjedočio i rezultat prvog poluvremena od 0-0. Ipak je Tišina dokazala da je u ovom susretu za nijansu kvalitetnija ekipa te je golovima Omera Hamića i Armina Praske došla do pobjede od 0-2.

Varošište – Gorica 3-0 // Grupa B

Na ovu utakmicu nije doputovala ekipa Gorice tako da je susret zabilježen službenim rezultatom 3-0 za ekipu Varošište.

Gornja Zenica – Pridražići 4-3 // Grupa B

Sve ekipe su ranjive a najbolji dokaz za to je pružila ekipa Pridražića koja je ranim vodstvom od 0-2 sa golovima Halida Čelenke iznenadila favorizovanu ekipu Gornje Zenice. Prisutni su gledali u čudu dok su momci iz Pridražića uspijevali da na kontra napade uzdrmaju samopouzdanje Gornjozeničana. Međutim ekipa Gornje Zenice je uspjela konsolidovati redove i do kraja poluvremena izjednačiti rezultat na 2-2 golovima Mirze Kulačića i Ismeta Dogloda. Kompletan preokret je u daljnjem toku takmičenja režirao Emin Omerdić iz penala, ali ekipa Pridražića nije odustala te je trećim golom hattrickom Halida Čelenke vratila rezultat na 3-3. Do kraja susreta Gornja Zenica je golom Azura Koluha uspjela da zabilježi pobjedu od 4-3.

Pojske – Lokvine2 3-1 // Grupa A

Pojske su u ranoj fazi utakmice povele golom Almira Dogloga a u nastavku utakmice Emir Fetić je povisio rezultat na 2-0. Drugim golom Almir Doglod je zacementirao sudbinu Lokvina 2 i povisio rezultat na 3-0. Lokvine 2 su u nastavku uspjele da smanje rezultat na 3-1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Imami – Gornja Gračanica 0-5 // Grupa A

Derbi drugog kola je glasovima posjetilaca facebook stranice džematske lige pripao susretu Imami – Gornja Gračanica. U ovu utakmicu Imami su ušli kao blagi favorit iako je ekipa Gornje Gračanice dizala svoju formu. Mahir Muračević je efektnim golom iz kontra napada doveo do vodstva ekipu Gornje Gračanice od 0-1 a autogolom Nermina Pašalića rezultat prvog poluvremena je glasio 0-2 za ekipu Gornje Gračanice. U nastavku susreta Imami su imali nekoliko pokušaja ali je Gornja Gračanica uz munjevite kontra napade zabila još tri gola i tako postavila konačan rezultat na visokih 0-5. Strijelci ova tri gola su Ernad Tutnić, Armin Tutnić i Haris Jašarević.

Ovom utakmicom je završeno drugo kolo lige za prvaka. U narednom kolu nas očekuje još zanimljivih utakmica u borbi za final 8 lige za prvaka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno